FRITT FRAM       ISSN 1403-1582   Publ 2013-04-16   Uppdat  2013-10-01   informed    IT NU    CYKEL o SPÅR    KALENDERNYTT     KONTAKT

forts Fritt Fram:s ledarsida

Gamla ledare!

 

Nya ledare!


 

LEDARE 245:

RÄTTSVÄSENDET BEGRIPER INTE VAD SOM HÄNDER

"Det tycks som om Charlotta Friborg är okunnig om vilka lagliga möjligheter vi har." skriver Lagman Rolf Holmgren vid Linköpings tingsrätt som svar på en sällsynt viktig, saklig och modig krönika i Östgöta Correspondenten. Den gäller en rättegång mot kräk som är så ynkliga att de måste hota andra till livet för att komma någon vart - och så fega att de passar på utanför rättssalen.

Det tycks som om lagmannen är okunnig om hur det går till utanför rättssalarna - "utanför" i dubbel bemärkelse dvs överallt utanför men i synnerhet precis utanför. Påpekanden om hot är "naturligtvis rent struntprat" !

Människor i allmänhet begriper vad som kan hända om man vittnar. Men många begriper inte vad som händer om man inte vågar vittna. Och lagmannen begriper ingenting.

Jag tolkar lagmannens inlägg som en bekräftelse på att beskrivningarna från utanför rättssalen är riktiga, vilket jag inte var helt övertygad om innan. "Såvitt jag förstår var det ingen av våra vakter som såg något hot mot journalister och tidningsfolket tog heller upp någon sådan fråga med vakterna."

Vakterna såg ingenting och hörde inte att journalister rapporterade till dem. Och rättsväsendet kan och får inte göra något. Bekräftar lagmannen.
 

Fredrik Flink 2013-10-01
 
 
 
 
 

LEDARE 244:

INGA PROBLEMGRANNAR, TACK!

Vi protesterar mot planerna på att låta en läkare flytta in i vårt område. Tänk på alla narkomaner som kommer att drälla omkring här för att försöka få nya recept!

Vi kan inte acceptera att värdet på våra fastigheter sjunker bara för att vi får en arktiekt till granne. Han kanske dömer ut våra hus som "värdelösa"!

Vi vill inte att det ska flytta hit fler direktörer. Folk kan ju tro att vi är snobbar som bor i ett överklassområde.

Vi törs inte släppa ut våra barn om det flyttar in en sexbarnsfamilj här - tänk om det inte är samma barn som kommer tillbaka in!

Varför ska de komma hit? Stockholmare ska väl bo i Stockholm!

Vi vägrar att bo bredvid någon med aspebergssyndrom - vi vet ju inte ens vad det är för något!
 

Fredrik Flink 2013-08-04
 
 
 
 
 

LEDARE 243:

RASISM!


Det är svårt att få veta vad som egentligen sagts. I det följande utgår jag från att sverigedemokraten Markus Wiechel kommenterat en filmscen - föreställande en häxbränning där människor lemlästas och kastas in i en eld - med orden "satans jävla aphelveten". Det skulle jag också ha gjort. Och genast bett aporna om ursäkt.

SVT-journalisten frågar sedan partiledaren om det är acceptabelt att säga "aphelveten" om människor!! Uppenbarligen totalt likgiltig för att det är MÄNNISKOR, levande individer, som torteras och mördas på bilderna - det enda som är intressant för sensationsjournalister är att det är en sverigedemokrat som reagerat på barbariet! Som vanligt bryr man sig inte om vad någon säger eller om vad, utan bara vem som säger det.

Den som så frenetiskt letar efter rasism kommer att hitta den, var han än letar. Men man behöver inte leta - om man inte har en dold agenda som t ex tittarsiffror. Den som ägnar en tiondedel så mycket energi åt att bekämpa verklig rasism, som höjdarna ägnar åt att hitta på rasism, gör en stor instas.

Varför excellerar masspsykosmedia och den politiska eliten i att ge Sverigedemokraterna gratispoäng? När de får det att framstå som att bara Sverigedemokraterna tycker att man får fördöma även mörkhyade mördare så blir Sverigedemokraterna inte riksdagens tredje utan riksdagens största parti - tack för hjälpen!

Ja, det är rasism, gammal hederlig humanistisk rasism, att säga "aphelveten" när det gäller människor som mördar och aporna är helt oskyldiga. Om man menar kolorism, så är de enda som gjort sig skyldiga till detta i det här fallet, de journalister och andra politiskt korrekta som lägger hudfärgen till grund för huruvida man får fördöma tortrerare och mördare.
 

Fredrik Flink 2013-04-27
 
 
 
 
 

LEDARE 242 :

FEL TJEJ VANN


Kan en som inte ens kan rädda sig själv rädda någon annan? Det är osannolikt, cyniskt och ett önsketänkande - skulle en klassiskt etablerad psykiatriker svara.

Kan en förstörd och galen hund räddas? Nej, svarar en traditionellt korrekt hundkännare, det kan bara en amatör tro. Just det.

Så strunta i dem och låt mig berätta vad som faktiskt hände. För det vet inte de.

Hunden blev skräckslagen inför varje mansröst. Så fort man höjde handen för att vinka åt någon så ryggade hon och smög undan.  Ett talande kroppsspråk.

"Hunden är galen" och ska skjutas. Om någon inte höll med så vågade de i alla fall inte invända.

Det var bara en femtonårig tjej som vägrade acceptera att hunden skulle avlivas. En välartad flicka med enbart trevliga erfarenheter av livet? Hennes far var död, hennes mor och styvfar beroende av tung narkotika, hon söp och skolkade från skolan. Inget att satsa på.

I trots mot ägarens planer lyckades hon utverka ett överlåtande. Sedan tog hon hand om hunden, lärde snabbt in om mat och skötsel och gav den kärlek.

Nu kommer det. Efter 6 månader var det världens lugnaste och gosigaste vovve.  Och det var inte hon som tyckte. Det var inte jag som tyckte. Alla älskade denna hund. Även de uppgivna erkände framgången. Kanske till och med traditionellt korrekta hundkännare och klassiskt etablerade psykiatriker. För de hörde vi aldrig av.

Det var inte hunden som var galen. Det var inte tjejen som var känslostyrd.

En 'sönderslagen tik' och en 'vilsekommen skolflicka med knarkande föräldrar'. Båda tjejerna vann.
 

Fredrik Flink 2013-04-17
 
 
 
 
 

LEDARE 241:

TRE DECENNIERS EFTERSLÄPNING - GAMMAL SVENSK TRADITION


Nya Zeeland införde år 1893 rätt för medborgare även av kvinnligt kön att välja representanter till parlamentet. Sverige väntade i tre decennier till, helt i onödan - pga svenska staten.

Danmark satsade stort på vindkraftverk redan på 1970-talet. Redan då fick jag lära mig i skolan om växthuseffekten. Tre decennier senare var Danmarks största företag en bank, ett läkemedelsbolag och ett som enbart tillverkar vindkraftverk. Sedan började en amerikansk vicepresident påminna om växthuseffekten. Då började Sverige bygga ut vindkraften. Trettio år förlorade igen, helt i onödan - pga svenska staten.

I Sverige sätter man in uniformerade vakter för att se till att inte folk försöker ta med sig cykeln på tåget så att hela resan kan göras utan bil. I Danmark hinner man knappt upp ur Öresund förrän man ser jättelika cyklar målade över hela tåg - utan överkorsning som i Sverige! Jag vet inte hur många decennier Danmark har tillåtit resenärerna att fortsätta resan, men det skulle inte förvåna mig om det är tre. För vissa svenska länstrafikbolag begrep redan då vitsen. Banverket utredde saken för åtta år sedan. Decennier förlorade - tack vare svenska staten.

En enskild person, Olof Tegström, fick på 1980-talet Härnösands kommun att finansiera ett projekt med både hus och bil som drevs av ett vindkraftverk via vätgas. Det fungerade utmärkt, men statsmakterna hakade aldrig på det och först i år börjar bilar rulla på el via vätgas i Sverige - inte oväntat i vår sydligaste region som också varit mest positiv till cyklar på tåg. Än en gång trettio år förlorade helt i onödan - på grund av svenska staten.

Vad har då svenska staten egentligen gjort under trettio år? Man har talat om miljön - och hållit på traditionen.
 

Fredrik Flink 2013-04-17
 
 
 
 
 

LEDARE 240:

FEL FRÅGA


Frågan är inte om en massmördare förtjänar att avrättas. Frågan är om en oskyldig människa förtjänar att avrättas på grund av felaktiga undersökningsresultat och om en massmördares anhöriga
förtjänar det.
 

Fredrik Flink 2013-04-17
 
 
 
 
 

LEDARE 239:

VAD HAR VI FÖR LEDARE?


Nej, jag tänker inte på Fritt Frams ledare, de behöver man inte låta sig (för)ledas av.

Men varför behöver vi ledare? Enbart för att vi är flockvarelser. Det krävs mycket för att våga göra rätt på egen hand. Alla har inte klarat det - ännu. Jag har själv svårt med det.

Därför behöver vi bra ledare. Ledare som vågar, ledare som samordnar, ledare som visar hur man kan göra.

Men vad har vi fått? Ledare som excellerar i feghet, ledare som styr över våra huvuden(i dubbel bemärkelse), ledare som säger vad som helst för att bli populära, ledare som inte förändrar
någonting.
 

Fredrik Flink 2013-04-16
 
 
 
 
 

LEDARE 238:

TRE FEGA KRÄK

Nej, de har inte blivit färre.

En journalist på Rapport som rapporterar om en trafikolycka som vållat stopp i trafiken och långa köer. Därefter!! Därefter får vi veta att en kvinna omkom. En förfärande trend inom feg rapportering.

En kvinna med ledande befattning inom Securitas som säger att man inte tar ställning till om företaget man köper samarbetar med en regim som kränker mänskilga rättigheter. Var tror hon att hon lever? På mars? Om någon tycker jag är oförskämd så kommer vi osökt in på de värsta kräken.

"Näthatet" presenteras i massmedia som ett 'problem'. Det är inte ett problem, det är ett antal fega kräk som inte ens står för sina vidriga hotelser utan bara för fram dem när de tror att de ska komma undan. Det som skulle behövas är att några av dem avslöjas, med metoder som de inte känner till, när de som minst anar det. När de väl dömts visar man upp dem på nätet.

De få gånger jag fått något liknande har jag inte brytt mig om hoten - jag har bara blivit äcklad av att dessa människor fortfarande lever och njuter av att visa att de inte vågar någonting om de riskerar att avslöjas.

Du ska dö om två veckor, säger de. Då svarar jag liksom en av Sveriges modigaste människor, Lars Vilks: "Nej, för ni kan inte klara av någonting alls." Ni vågar bara göra något om ni tror att risken att bli avslöjad är noll. Du ska få se att jag menar allvar säger de. Fel igen. Det är du som ska få se att jag som vågar menar allvar.
 

Fredrik Flink 2013-04-16