FRITT FRAM ISSN 1403-1582 Publ 2000-07-20 Uppdat 2001-07-20 KONTAKT informedIT NUCYKEL o SPÅRKALENDERNYTT
Mitt inlägg som censurerades - inte refuserades - av Läsarnas DN, se Fritt Frams ledare:

"

De tre mest missbrukade orden

De tre mest missbrukade orden torde för närvarande vara Demokrati, Pedofil och Positivt.

Demokrati har blivit ett rent honnörsord som ingen längre vet vad det betyder. Jo, jag vet: Folkstyre. Yttrandefrihet och ett öppet samhälle är andra begrepp som visserligen är förenliga med, men inte ingår i, demokrati. Motsatsen till demokrati är när bara några styr. Det blir inte demokrati för att folket tvingats utse vilka några som ska styra, möjligen kan det kallas begränsad diktatur.

Pedofil har tvärtom blivit ett rent skällsord, men det är fortfarande ingen som vet vad det betyder. Pedofili är en sexuell läggning och har således inget med handlingar att göra. Om man menar personer som begår övergrepp på barn så finns det redan ett mindre modebetonat ord för detta, nämligen våldtäktsman.

Positivt är åter ett honnörsord. Det är positivt om antalet svältande i världen ökar, det är positivt när man får bekräftat att man förlorat jobbet och det är positivt om testet visar att man har HIV. Men det är ju inte bra. Positivt kan aldrig betyda bra, bara bekräftande eller ökande. Om man menar något som är bra, så finns det ett ännu mindre modebetonat ord för detta: Bra!

Till redaktionen angående oklart förbehåll i tidningen: Ni får naturligtvis aldrig ändra i något som någon skrivit och sedan påstå att det är vederbörande som skrivit det.

"