FRITT FRAM   ISSN 1403-1582 Publ 2003-08-08  Uppdat 2007-05-28  KONTAKT

 

DE HOTAR DITT LIV

 

...'vilka dessa är som varje dag hotar vår vardag'...

Det slår mig allt tydligare vilken våldsam polarisering dessa publiceringar visar på. Man skulle kunna förklara det som en orsak och en verkan. De som utmålar mig som jävulen själv, är väl en orsak till att dessa brott kan tillåtas fortsätta. Och att andra höjer mig till skyarna är väl en verkan av dessa brotts avskyvärdhet. Nästan alla (halv-)anonyma som kritiserat mig och som förr eller senare råkar avslöja sin identitet har visat sig själva höra till de dömda - resten kan man bara gissa om. Skribenten är alltså inte nödvändigtvis så ideellt engagerad som inlägget kan ge intryck av, det kan lika gärna vara fråga om hämndbegär.

Jag uppskattar verkligen att så många vill utvidga. Jag grunnar på hur man skulle kunna organisera sig, vi kan väl återkomma och diskutera detta. Domarna kan läsas på tingsrättens brottmålskansli av vem som helst - men det är mycket jobb att bläddra i pärmarna för det finns mig veterligen ännu inget register över rubriceringar, det är därför jag bara har med Linköping. Jag har tyvärr inte hunnit svara på alla mail så jag passar på nu att tacka dem som uttryckt sitt stöd och sin uppskattning - samtidigt som en eller annan vill skylla världens undergång på budbäraren...Hej Fredrik!
Fan va bra sida! Jag satt och googlade om Madeleine ( den försvunna 3-åringen) och retade mig på att i Sverige finns det inget som visar var dömda  pedofiler håller till. Då man är familjefar vill man inte råka ut för något sådant som de stackars McCann har drabbats av. Vi måste hålla ihop mer och svara med öga för öga, tand för tand! Mina danska kollegor i mitt företag tycker att svenskarna är "lame" och vi måste ha mer ryggrad!
Fram för ett brottfritt samhälle!!!!!!!!!!!  
Ni förföljer människor som är ett resultat av ett allt hårdare samhällsklimat. Ska ni kliva på några så är det regeringen. Ju mindre resurser skolor och omsorg får och ju sämre ställt arbetarklassen får det ju fler hamnar utanför samhället. Och ju hårdare ni sätter åt dessa människor som redan är dömd till ett utanförskap desto hårdare kommer dom att bitas. Sluta att sparka på dom som redan ligger ned!!!!!!!!!
Barrackas

Svar:  Människor är aldrig ett resultat av 'ett allt hårdare samhällsklimat' (för övrigt en klyscha som kan användas till vad man än önskar påstå), inte heller är människors handlingar resultatet av något annat än beslut som enskilda människor tar.

De som förföljer människor är bland andra de dömda vars namn vi publicerar. Man kan inte längre alltid förfölja människor i hemlighet.

Jag har kritiserat regering och riksdag för att man inte skyddar enskilda människors liv genom att hålla personer inlåsta som själva visat att de är livsfarliga. Den nuvarande regeringen har inte haft så mycket tid på sig men gör de inget snart så kan du vara förvissad om att jag ska kliva på dem.

'Arbetarklassen' har det riktigt illa ställt framför allt för att varje arbetare löper en uppenbar risk att mördas på öppen gata, något som är gemensamt med andra 'samhällsklasser'. Om det är någon skillnad så är det för människor i en ekonomisk underklass som inte har råd att köpa bilar med bättre skydd mot t ex frontalkrock med våldsverkare. Det är de som dör som hamnar utanför samhället.

De dömda är inte dömda till utanförskap utan är tyvärr omedelbart tillbaka i hemmet eller i trafiken där de fortsätter förfölja oskyddade människor. Jag tror de biter hårdare ju mindre man sätter åt dem och att döma av deras offentliga reaktioner så har publiceringarna gett dem ett viktigt incitament till att sluta förfölja människor.

Det är de dömda (och framför allt de som kommer undan) som sparkar på människor som ligger - inte bara bildligt utan även bokstavligt. De vi avslöjar ligger tyvärr inte ned, men vi sparkar ändå inte på dem - för vi har inte tagit dem på bar gärning - och framför allt kör vi inte över dem.


Fredrik Flink
Ansvarig utgivare Fritt FramSkulle uppskatta om ni tog bort mina fyra sista siffror i personnummret från eran hemsida . Sen så skulle jag vilja
fråga vad erat syfte mer eran hemsida är ? För det hjälper ju knappats dom som fallit offer för rattfyllerister eller ? Och de får nog knappast bort
dom från vägen heller ... Bättre ni startar en fond som ska hjälpa till att förbygga för att sånt här händer i så fall en sida på nätet är som en piss i
nilen . jag är inte stolt för det jag gjort men jag har tagit mitt straff och är mycket glad över att ingen kom till skada . Jag tänker också väldigt
mycket ofta tillbaka på det som hände och vad jag kunnat gjort för att förhindra att jag satte mig i bilen den natten men det kvittar ju hur mkt
jag än tänker om så går det inte att vrida tillbaka tiden . Lite synd att man ska få en stor stämpel på sig som rattfyllerist det hände bara 1 gång
och aldrig mer men ni kanske är helt perfekta och aldrig gjort något fel i era liv eller ? Men Men ni gör ju som ni vill men ta bort mina 4 sista
siffror i person nummret så är jag nöjd i alla fall .. MVHSvar:  Det är bra att du inte återfaller - då slipper du också att hamna på listan över återfallsförbrytare och dessutom tas uppgiften antagligen bort från nätet efter ca fem år. Men vi stryker inga siffror - då skulle vi stryka hos alla och syftet med personnummer är främst att utesluta förväxling.

Syftet med publiceringarna är dels att varna, dels att man inte ska ha rätt att vara anonym när man hotar människor. Och om man får tro dem som säger att det är så förfärligt att 'bli uthängd' så är det ju ett starkt skäl till att hålla sig borta från vägen.


Fredrik Flink
Ansvarig utgivare Fritt FramJag hoppas att någon utav er är så dumma att börjar trakassera någon utav dessa personer. Om ni då blir misshandlad eller dylikt så jag den första att fira. Era jävla nazister.
Barrackas
 
Svar: Att du hoppas att vi ska trakassera någon och att du tänker fira om människor blir misshandlade visar tydligt vem om någon som är nazist.

Fredrik Flink
Ansvarig utgivare Fritt Fram
 
 

Hej,

Googlade mig själv för ett tag sedan och kom in på eran sida. Naturligtvis blev jag upprörd och nästintill förbannad.
Jag misstänker att ni har era skäl, men snälla, upplys mig.. Vad får ni ut av att publicera mitt namn på nätet p.g.a en fortkörning?
 
Svar: Vi är många som är naturligt upprörda och har anledning att vara förbannade över din fortkörning, ingen marginell sådan heller. Vi har rätt att få veta vem som riskerar våra liv, det är vårt skäl. Det är bara att låta bli att bryta mot lagen och i stället hålla sig under de generöst tilltagna hastighetsgränserna, så slipper alla bli upprörda.

Fredrik Flink
Ansvarig utgivare Fritt Fram
 

Daniel Svensson <danne_melante@hotmail.com>:
Du har lagt ut personnummer på min bror :Johan Melante, 790718-1932, Gustavviksvägen 16 A, 591 71 Motala, dömd 2006-09-08 .
Du har inte ens tagit reda på fakta vad som har hänt. Johan är oskyldigt dömd för nåt som han inte har gjort. Hans såkallade fru var ute efter pengar, hon fick det hon ville.
Kolla upp N N hans fru, hon gjorde likadant mot sina förra man.
Polare till mig har hackat in på sidan och tagit reda på IP nummer, han håller nu på och kollar vad du e för en person. Jag är inte och leka med bara så att du det.
Så jag hoppas att du tar bort detta illa kvickt nu. Gör du inte det snarast nu så får du se vad som kommer att hända. Jag får alltid som jag vill bara så att du vet det.

PS: DETTA ÄR INGET SKÄMT!!!!!!!!!
_________________________________________________________________
Kolla upp vårens modefärger http://salongk.msn.se/
 
 

Det var väl att slå in öppna dörrar! Vad ska du med IP-nummer till?
Vi publicerar offentliga uppgifter om vilka som dömts. Det är domstolen som hävdar att de är skyldiga. Vi publicerar också din uppgift om att den dömde skulle vara oskyldig, men om du inbillar dig att en tidning ska hålla inne med sanningen om vad någon är dömd för bara för att du alltid får som du vill, så ska du få lära dig något nytt nu!
Inte särskilt förtroendeingivande heller, att själv komma med hotelser om man vill framställa sin bror som oskyldig. Många kommer i stället att bli ännu mer övertygade om att han är skyldig. Så låt inte din bror lida för vad du hittar på. Maila i stället uppgifter om vad hans fru är skyldig till så ska vi undersöka det.
Jag kan lova dig att inte kröka ett hår på ditt huvud vad du än skriver för skit, men skulle du av någon anledning gå till handgripligheter så kommer du att få ångra varje dag i resten av ditt liv att du valde fel kille att leka med - sånt har ingen preskriptionstid, oavsett om jag lever eller inte.

Fredrik Flink
Ansvarig utgivare Fritt Fram
 
 

Hej igen Fredrik.......!
Jag skrev till dig för några år sedan om "Är ni Guds små änglar"
Nu är det så att om man googlar mitt namn så kommer detta upp som första resultat...
Detta tycker jag inget om. För det första så skriver du om mördare osv.... I mitt tillfälle vad "fan"??
Jag fattar inte hur jag kan vara en mördare utan att ha mördat någon. Inte ens gett någon en liten örfil! Skriv isåntfall om rattfyllerister som verkligen har kört ned någon oskyldig stackare. För det andra så är det nu 6 år sedan jag begick detta misstag.. Och enligt "lagar och rätt" så blir saker preskiberat efter 5 år. För det tredje så lär vi människor oss på våra misstag! Fråga vilken som helst präst eller medmänniska. Altså mitt tips till dig ta bort gamla saker och kanske följ upp din tidskrift. Du kan inte låta detta stå kvar i all evighet.....!
Hälsningar en irriterad Thomas som tröttnat på att se "De hotar ditt liv" varje gg man skriver inn sitt namn i google
 

Ditt resonemang om örfilar, misstag och preskriptionstid lämnar jag därhän men sedan någon månad står det faktiskt på sidan att "Dessa uppgifter är nu ca fem år gamla och kommer troligen att tas bort snart. De finns dock kvar i arkivexemplaren på universitetsbiblioteken och KB". Det gäller alla som inte återfallit och blivit dömda igen de senaste fem åren. Det kan verka godtyckligt med just fem år men jag har inte tänkt mig att låta uppgifterna ligga kvar i evighet så någon gräns måste man väl sätta. Kan det vara en 'morot' för att sluta riskera livet på folk - det är ju många som tycker att det är så förfärligt att sanningen om dem kommer fram - så desto bättre. Samtidigt faller invändningen att 'det var så länge sedan' avseende dem som står kvar.

Fredrik Flink
 
 

Hejsan har du tänkt på att dom du hänger ut kance är okyldiga. Ja det finns faktiskt dom som blir okyldigt dömda mestadels på grund av så trångsynta människor som dig. Du förstår att i dagens rättsystem så kräver dom bevis för såkallade normalbrotten Men när det gäller kvinno brott och dylikt räcker det med ord. Vilket gör samhället farligt det finns faktiskt kvinnor som juger för att få pengar eller annat motiv. Det är även flera som har blivit friade år efter deras dom när sanningen kommer fram tycker du det är rätt mot dom att bli uthängda. Ni tycks leva i forntiden svenska krimenalvården är inte vad ryktet säjer och när man kommer ut från en anstalt så har man ingenting att bygga upp ett nytt liv på man förlorar allt. Men även om nu någon är skyldig, för alla är ju inte okyldiga. Så har dom ju avkänat sitt straff och förjänar en andra sjans Det finns ju ingen mening med att döma folk till fängelse om man ska bli straffad för evigt. Jag ska ta delar av mitt fall som exempel. Jag är en av dom som är okyldigt dömd med partisk utreding. Eftersom jag själv inte visste varför vid min rättegång så hadde jag svårt att kunna försvara mig Idag har jag fått fram fakta som kunde ha friat mig med inte tillräckligt för att hd ska ta upp fallet. Min dom var endast ord från en person och hörsägen från en släckting till målsägande som bara tala om vad målsägade sagt åt henne och som inte enns träffat mig mer än en gång på fem år. Jag jobbade ständigt och var sällan hemma. Detta är den mordena tidens häxjakter Det fanns ingen teknisk bevisning av nått slag dömmer man människor på ord så kan man ju inte bry sig särkilt mycke om rättsäkerheten. Jag hoppas du blir falskt anklagad för kvinno brott så får du själv se vilket trovärdigt rättväsende vi har. Jag blev sol & vårad och anmäld av min hustru två dagar efter hon fick svensk medborgarskap Syftet var att få ensam vårdnad om min dotter sen pengar såklart. Då hadde jag försörjt henne i fem år & betalat hennes studier det är tacksamhet. Men det är klart utnyttjar man någon på det sättet så vill man ju inte ha kontakt efteråt och hennes ända möjlighet att slippa det var att få ensam vårdnad. Jag fattar inte hur man kan göra så mot en annan människa. Jag jobbade inom vården med att hjälpa folk som hadde det svårt snacka om ironi men ingen som känner mig som syskon vänner arbetskamrater tror på min dom eftersom dom vet att den berskriver motsatsen mot vad jag är som persom.. Tänk lite innan du hänger ut en person ska du hänga ut någon så se till att det är folk som blivit dömda med teknisk bevisning dvs utan tvivel Dom flesta som blir dömda för kvinnobrott blir tyvärr det endast på ord så man kan ju undra hur många som är okyldiga

Jag är medveten om att det finns oskyldigt dömda - det är därför jag tvekat och väntat så länge med att publicera dessa uppgifter och fortfarande inte publicerar uppgifter om dömda för misshandel som torde innefatta ännu större andel oskyldiga. Samtidigt finns det professorer i straffrätt som gör ett stort nummer av att det inte finns BEVIS för att det sitter någon oskyldigt dömd i fängelser!
Domstolar kräver mycket för att kunna döma för Grov kvinnofridskränkning, även om det säkert inte är omöjligt att fabricera bevis. Det är en avvägning - ska de skyldiga kunna promenera ut efter något år utan att någon har möjlighet att akta sig för dem, för att de oskyldiga ska vara anonyma (de är ändå inte garanterade anonymitet eftersom uppgifterna redan är offentliga)?
Det är bra att du tar upp frågan på ett någorlunda sakligt sätt men det vore bättre om du också uppgav ditt namn i stället för att maila från ett anonymt hotmailkonto - vi kan ju inte lägga ut uppgifter om att någon kanske är oskyldigt dömd om vi inte vet vilken av de dömda det gäller...

Fredrik Flink
 
 

Min pojkvän står på din lista över kvinnomisshandlare han berättade för mig vad han var dömd för efter att vi varit ihop i tre månader. Han sa att han
ville jag skulle veta det så jag inte hör det av någon annan. Han sa ochså att han väntade tre månader för att jag skulle lära känna honom tillräckligt
väl för att göra en egen bedömning.
Jag tror inte han var skyldig, Jag tror staten gjorde ett misstag pga den moderna masshysterin  även om han var det så är han inte sådan idag.
Vi har varit ihop ett år nu och han är den snällaste kille jag träffat Han hjälper gärna andra men är lite för godtrogen för sitt eget bästa.
Jag förstår inte människor som dig som skriver ut dömdas namn och adress Ska man behöva bli straffad för evigt Du agerar domare och bödel med vad du gör.
Alla som känner min kille Både syskon och vänner vet att han inte är sådan Men dom som inte känner honom har förutfattade meningar pga svin som dig Dom
som inte känner honom behöver inte veta vad han är dömd för. Vare sig han var skyldig eller inte. Jag tror inte han var det en så snäll människa kan
omöjligt gjort något sådant. Men det spelar ju ingen roll vad man gjort tidigare huvudsaken är Vem man är idag och att man lär sig av sina misstag.
Det du gör är häxjakter på dömda människor. Du säjer att mörkertalet är stort på dessa brott sant men det är ochså många som blir okyldigt dömda får
sina liv förstörda för något dom inte gjort Har du tänkt på dom med Så länge det ska gå att dömma någon endast på ord så kommer alltid vissa få sitta
okyldigt. Du måste verkligen haft en svår barndom som trakaserar folk med ett sådant hämdbegär Jag hoppas du och dom som stödjer dig brinner i
helvetet för det ni gör. Skaffa ett liv för helvete.
PS. Du klagar på att dom flesta inte använder sin riktiga adress självklart en sån som dig skulle väll lägga ut adressen så man får massa spam mm Kan du
lägga ut namn så kan du väll göra det klart man inte vågar använda vanliga adressen när man skriver till hämdlystena svin som dig. DS

Med arga hällsningar josefine
 
 

En fördel med att tala om vem men är kan ju vara att undanröja misstankar om att det egentligen bara är en person som står bakom när det på några få dagar kommer åtskilliga mail om oskyldigt dömda för kvinnomisshandel - särskilt när de stavar på samma sätt - och sådana uppgifter varit publicerade i flera år.

Du skriver "Men dom som inte känner honom har förutfattade meningar pga svin som dig Dom som inte känner honom behöver inte veta vad han är dömd för." -
så det är inte du som har förutfattade meningar om svin som du inte känner? "Du måste verkligen haft en svår barndom som trakaserar folk med ett sådant hämdbegär Jag hoppas du och dom som stödjer dig brinner i helvetet för det ni gör. Skaffa ett liv för helvete."

Det är just de som inte känner honom som behöver veta vad han är dömd för! Jag agerar ju inte alls domare eller bödel - domaren har redan avkunnat dom och bödlar är ju de som är skyldiga till dessa brott.
 

Fredrik Flink
Ansvarig utgivare Fritt Fram
 
 
 

Hej.
Det är väldigt bra att ni på detta sätt låter allmänheten få ta del av vilka som har blivti dömda för de brott de har begått. Det skulle också vara av värde om alla dömda pedofiler också listades med namn och adress samt personnummer.

Varma hälsningar
Margareta

Tack för Ditt mail!
Jag har försökt koncentrera mig på de typer av domar som inte tidigare publicerats och sexualförbrytare har jag sett att någon publicerat. Jag skriver "sexualförbrytare" eftersom "pedofiler" faktiskt bara anger en sexuell läggning, inte någon handling.

Med  vänlig hälsning

Fredrik Flink
 
 

Vi undrar vad du har för anledning att lägga ut våra namn, personnummer och adresser på nätet? Du vinner absolut ingenting på det. Dessutom kan du ju inte kalla din uselt utformade sida för tidning. Vi skulle vilja skulle prata lite med dig men du verkar ha skaffat hemligt telefonnummer. Vi hittar till arbetaregatan 14 så vi får väl söka upp dig dig där...

Hej!
Satt just och tänkte på vad det är för människor som håller på och trakasserar. Svaret är ju självklart, jag har talat om vilka som hotar och dödar, klart de är ilskna, tidigare har de ju kunnat fortsätta med detta utan att bli störda. Deras reaktioner bekräftar ju bara vilket drägg det rör sig om.

Hur tänker ni egentligen, ni skäms över att ni blir avslöjade, hur tror ni då människor reagerar när de får läsa vad ni skriver från en anonym adress som ni valt att kalla vi_hatar_fredrik_flink (han som talade om sanningen om vad vi gör mot andra människor) ?

Ni skulle vilja prata lite med mig - well, you are! Eller menar ni något annat än att prata? Visst kan ni ta er till min bostad, men frågan är: Kan ni ta er därifrån?

Fredrik Flink
Ansvarig utgivare Fritt Fram
 
 
 

Vad har du för rätt o lägga ut folks Namn och personnummer på internet??? Det är juh också en kränkning:@

Vi lägger inte ut folks namn och personnummer, vi ger ut en tidning som avslöjar vilka som dömts för brott som utgör ett hot mot var och en. Jag anser tvärtom att det är en kränkning mot offren att ifrågasätta det.

Fredrik Flink
 

Jag vill tacka er för ståndpunkten ni tar. Jag blev inte förvånad när jag hittade mitt ex NN i listan över dömda rattfyllerister. Däremot blev jag lite förvånad över att han Inte fanns med i listan över dömda kvinnosmisshandlare. Även om N aldrig slog mig med näven så utövade han en omfattande psykisk misshandel på mig. Det förekom också många gånger när han knuffade mig, drog mig i håret eller höll i mig. Efter att jag hade gjort slut så fortsatta han att trakassera mig. Han kunder ringa hela nätter och säga de sjukaste saker. Han sa att han skulle leta upp mig och stycka mig i bitar.

Första gången polisen kontaktades så anmäldes NN för trakassering... ingenting hände. Andra gången polisen kontaktades så vågade jag inte sova hemma efter att N hade hotat att döda mig. Då försäkrade polisen mig om att killar som han aldrig brukade göra verklighet av sina hot. Polisen påpekade också att åklagaren ville ha starkare bevis än vad jag kunde komma med så han tipsade mig om att skriva upp alla telefonsamtal och annan form av bevismaterial och återkomma. Jag blev knäckt och kände inte att jag fick någon hjälp från polisen. Jag var inte heller så gammal och så stark som jag hade önskat att jag hade varit. Då hade jag kunnat stå upp för mig själv men efter mer än ett år av förtryck fanns det inte så mycket kvar av den forna Xx.

Tjejer stå på er och ge för f-n inte upp!
 

Tack för Ditt mail! Det är sannerligen skönt med uppmuntran från någon som förstår vad det gäller även om det ju samtidigt är en obehaglig påminnelse. Ibland glömmer man nästan att de flesta som skrivit hit faktiskt är positiva till publiceringarna. Jag beklagar att jag måste stryka Din uppgift om namnet, jag kan bara publicera namn direkt ur domar. För säkerhets skull stryker jag även Ditt eget förnamn.

Fredrik Flink
 

Hej!

Kan inte låta bli att fascineras av din hemsida och alla reaktioner som du får på den - den väcker starka känslor. Ditt syfte förmodar jag är att folk lättillgängligt ska kunna ta del av offentliga handlingar. Tyvärr finns en stor risk anser jag - att privatpersoner tar på sig rollen som informatörer.

Om en privatperson startar en sån här hemsida och avsiktigligt lämnar ut personuppgifter som är felaktiga - för att skada en person - kan denne troligen dömas för förtal. Det kanske vägs lätt mot effekten det kan ha att ha pekat ut en person för ett visst brott.

Tänk effekten om en person felaktigt pekas ut för att begått en brottslig handling - ryktet går  - och består längre än när det uppdagas att informationen som lämnas ut är felaktigt.
Men desinformationen har ställt till stor skada för den enskilde, dennes familj och andra närstående för livet.

Alex skrev:  "Jag har ingen förståelse för folk som är släkt eller bekanta med brottslingen, som klagar på sidan. Klaga på den som begått brottet istället.  /Alex "

Betänk detta: En man döms för pedofili -och hamnar på en sådan här sida - då offentliggör man samtidigt barnen. Barnen är offer och har inte valt sina föräldrar, men som salt i såren blir deras olycka offentlig, stämplade för vad en närstående har gjort med dem. Det kan inte vara lätt att försöka laga sitt trasiga inre, få tillit till människor igen och samtidigt ha ögonen på sig från sin omgivning. Folk som endast ser dem som incestoffer och därför inte får möjlighet att visa och utveckla sin egen identitet.

Om - om en sån här hemsida ska existera borde det vara under kontroll av Tingsrätten - då man inte kan garantera att det som skrivs på en hemsida gjord av privatperson är sant.

Jag förmodar att mina synpunkter inte gör att du lägger ner din hemsida - men jag hoppas att de som hittar sin granne, närstående eller arbetskamrat på listor med sånt här innehåll tänker till ett slag. Att själva söka upp domstolsbeslutet innan de går vidare och berättar för sin omgivning -det ansvaret måste man ha. Då och först då har man svart på vitt att domstolsbeslutet finns.

tack för mig/ Manne
 

Svar:

Tack för Ditt mail - äntligen lite vettig sakkritik, jag börjar nästan tro att jag arbetar på ett dårhus när jag sitter här och rationellt bemöter de mest bisarra personangrepp...

Öppenhetens nackdelar måste nog vägas mot dess fördelar. Skulle man bara ta hänsyn till gärningsmannens anhöriga så skulle man inte ens döma gärningsmannen eftersom även detta drabbar anhöriga. Men jag tror känsligheten beror mycket på att det hittills är så ovanligt med namnpubliceringar.

Jag ser också risker med "att privatpersoner tar på sig rollen som informatörer" och önskar verkligen att avslöjanden i stället skedde "under kontroll av Tingsrätten". Tyvärr fungerar det inte så i dag. När det gäller felaktiga utpekanden skriver jag så här längst ner på huvudsidan:

Hittills har jag aldrig upptäckt eller fått påpekat någon felaktighet i dessa namnpubliceringar. Det räcker naturligtvis inte. Det får aldrig vara eller bli fel i framtiden heller. För att illustrera 'risknivån' vill jag nämna vilka 'tillbud' som förekommit. Efter att noggrant ha skrivit in uppgifterna kontrollerar jag mot domen. Därefter gör jag ytterligare en kontroll mot domen före publicering. Ett par gånger har det inträffat att en siffra i postnummer har blivit felaktigt avskriven från domen. Det har upptäckts och omsorgsfullt rättats vid första kontrollen. Därefter har alltså ytterligare en kontroll gjorts före publicering.

Ett par tips till andra som tänker skriva av domar: Ta kopior på brottsmålskansliets kopiator eller fotografera av domen (med digitalkamera). Då kan du sitta hemma i lugn och ro och sammanställa domarna eller publicera bilderna direkt och har dessutom dokumentation till hands för allt som du publicerat. Ta för vana att fästa blicken precis under rubrikerna "DOMSLUT BEGÅNGNA BROTT" och "Tilltalad", så riskerar du inte att skriva av fel namn eller blanda ihop brottsrubriceringar. Om de båda uppgifterna råkat hamna på olika sidor i domen, så kontrollera att sidnumren ligger i följd, att målnumret är detsamma och se till att få med båda på samma kopia. Observera att en bit nedanför den tilltalades namn står ofta försvararens namn - det är alltså inte den skyldige - och en bit nedanför begångna brott står ibland underrubriken "Följande åtal ogillas" - de brotten har enligt domen alltså inte begåtts! Åklagarens stämningsansökan kan man bara använda i den mån det hänvisas till den i domen.

Om någon någonsin pekar ut någon oskyldig (t ex målsägande, försvarare eller bara tjuv) pga slarv med detta så kommer jag att på sannolika skäl betrakta vederbörande som medveten sabotör eftersom det förutsätter en osannolik klantighet. Något sådant ska aldrig få blandas ihop med den verksamhet som jag och andra seriösa bedriver.

Jag instämmer med "Att själva söka upp domstolsbeslutet innan de går vidare och berättar för sin omgivning - det ansvaret måste man ha. Då och först då har man svart på vitt att domstolsbeslutet finns." Känner man igen ett namn i listan så kan man på tingsrättens brottmålskansli be att få fram pärmar och söka i datumordning - betydligt lättare än att bläddra igenom alltihop för att hitta vissa brottsrubriceringar. Jag har också funderat på att i stället publicera foto av domen, mindre jobb och mer övertygande. Självfallet kan man manipulera ett digitalfoto, men då går det knappast att skylla på 'misstag'...

Fredrik Flink
 
 

Hej igen Fredrik!
Det är i sak inte Din publicering av uppgifterna och begägna brott jag vänder mig mot. Massmedia publicerar ständigt uppgifter likt Dina. Problemet som jag ser det är att Du publicerar hela register. Detta är lagvidrigt, men inget som jag personligen lägger några värderingar i. Det jag vänder mig mot är Din fullständiga brist på empati i Ditt bemötande av de anhöriga som tydligt visas i Dina svar till dem. Om Du var vid Dina sinnens fulla bruk skulle Du inse vilken katastrof Du orsakar för dessa oskyldiga människor. De kan ju inte hjälpa att de är födda av en far eller mor med alkoholproblem eller uppväxta i en våldsam familj. Jag är fullt övertygad om att dessa individer har lidit tillräckligt under sina uppväxtår. Givetvis ska alla människor få ta konsekvensen av sitt handlande, men hela familjer ska ju inte behöva lida för att det finns eller funnits ett svart får i familjen. Det är ju inte barnens fel att pappa sätter sig berusad framför ratten, eller piskar upp mor gul och blå i tid och otid. Men genom Din publicering blir dessa oskyldiga individer dubbelt straffade, och Du visar tydligt att Din likgiltighet inför dessa konsekvenser. Du framför logiska förklaringar som skäl till publiceringen, men för människor med den mentala hälsan i behåll framstår dina förklaringar som mycket ologiska irrgångar.

Jag har noga läst många (dock inte alla) av Dina sidor, dikter och ledare. Du är helt klart mycket intelligent och vältalig, djupt insatt i många avancerade ämnen, och ljusår ifrån obildad som vissa i sina inlägg mot Dig försöker antyda. Jag är övertygad om att Du läst mer akademisk litteratur än alla de som svarat Dig gjort tillsammans.

Du har helt rätt i att jag inte vet något om Dig, men i Ditt material syns tydligt Din kaotiska världsbild, och den är sanning att säga relativt enkelt att tolka av. Utifrån min profession kan jag klart se Din empatistörning och Dina sociala svårigheter (något som Du med största säkerhet själv är omedveten om). Skulle jag ge Dig en snabb diagnos skulle jag tippa på att Du lider av Aspbergers syndrom. Det är ett handikapp där de allra flesta är högbegåvade, men vilka också har mycket stora problem i sitt sociala samspel med andra människor. Många känner sig allienerade till sin omgivning och lever hela sina liv i ett känslomässigt kaos. Man har svårt att skaffa sig vänner, och i många fall har man heller inget behov av vänner. Du spenderar stor tid framför datorn, och det är förmodligen den som ger Dig Din välbehövliga struktur i livet. Många Aspbergare har ett högt utvecklat logiskt tänkande, vilket Du sannerligen har, men har ändå svårt att sätta sig in i relativt basala behov hos andra människor. Känslor och upplevelser handlar ju inte om logik, vilket en person med Aspbergers har svårt att förstå. Ett stort antal av våra mest kända professorer lider av detta syndrom, så ta inte detta som en kränkning. Jag skulle råda Dig att ta kontakt med en terapeut för att för rätsida på livet och lära Dig leva med Ditt handikapp. Med lite hjälp och kognitiv terapi skulle Du kunna åstadkomma storverk som leder samhället framåt istället för att uppvigla till hat och hämnd som Du idag gör. Då kan Du också bli professor eller vad Du helst önskar i livet.

Jag tror på Dig Fredrik, och hoppas att Du anammar mina råd.

Med hopp och vänliga hälsningar/

Jonas Larsson

PS. Jag blev mycket glad när jag såg att Du vågade publicera mitt första mail. Det hade jag inte räknat med. DS.
 

Svar:

Först en sakupplysning: Du talar om att det olagliga skulle vara att publicera hela register - en lista i en tidskrift brukar inte räknas som ett register. JK har visserligen valt att kalla tidskriften för en databas men samtidigt klargjort att inte heller en databas omfattas av Personuppgiftslagen.

Din profession ger jag inte mycket för - du kan inte ens stava till Asperger syndrom. Jag har inte hittat många felskrivningar i resten av din text, så det konsekventa stavfelet tyder på att du aldrig sett namnet i skrift utan bara hört talas om det. Och många av dem som bara hört talas om det tror mycket riktigt att människor med Asperger syndrom saknar empati, inte har "den mentala hälsan i behåll" och inte är vid sina "sinnens fulla bruk" . Det är kul, jag hörde faktiskt berättas om någon annan som begick samma symptomatiska misstag i sin iver att framstå som insatt. Vem tror du dig kunna inbilla att du är en  professionell neuropsykiatriker som kan "klart se Din empatistörning" efter att ha läst ett brevsvar och som skriver hit för att hjälpa mig ? Vad är förresten en 'kaotisk världsbild'?? En kaotisk bild av en sansad värld eller en sansad bild av en kaotisk värld ?

Jag har varit noggrann med att inte lägga mig i någon av de dömdas (eller anhörigas) privatliv, det är tydligen detta du uppfattar som "Din fullständiga brist på empati". Jag har tvärtom visat dem en saklig respekt genom att varken dalta eller påstå att jag förstår. Du har i två långa mail inte gett ett enda exempel på hur jag bemött anhöriga. Det gör det svårt för mig att bemöta - är det ditt sista halmstrå, har du upptäckt att jag kan svara på allt annat? De enda svar, från mig till någon som påstår sig vara anhörig till någon dömd, som jag hittat är dessa två:

Vi publicerar inte namn på inblandade utan bara namnen på grova brottslingar dvs dem som är dömda i domstol för vad som enligt domstolen är grova brott.
Med en gnutta fantasi kan Du säkert hitta på bättre sätt att använda informationen, t ex att vara uppmärksam vid passage av den dömdes bostad, för att skydda sig eller för att vara beredd att ingripa. Jag vänder hellre på Din fråga: Vad ska det ge att hemlighålla grova brottslingars namn? Ska de kunna fortsätta i fred? Ska de veta att de kan riskera livet på människor och få någon månads fritt uppehälle utan att deras namn kommer ut?
Lustigt att Du nämner lastbilsolyckan, den som andra tidningar kallar för "tågolycka" - vad ska det ge? Ska folk sluta åka tåg? Vad ska det ge när en tidning publicerar namnet på en mördare som dömts till livstids fängelse? Vad bra - då ska jag se till att inte hamna på det fängelset - eller?
Fritt Fram är för övrigt inte någon allmän nyhetstidning - och även om Du tittar i en sådan så får Du se mycket som Du nog inte kallar nyheter. Om man bara skulle publicera sådant som alla håller med om är nyheter så skulle man nog inte publicera något alls.

Varför skulle jag vilja diskutera öga mot öga med någon som påstår att jag är en pervers mördare som borde spärras in på dårhus, för att i nästa mening anklaga mig för att utpeka människor för brott som de faktiskt är dömda för? Varför skulle jag tala om vem jag är för någon som skickar olagliga mail från ett hotmailkonto som varken går att spåra eller stänga av? Jag publicerar alla mail utom en del av dem som är uppenbart olagliga.
Jag har lagt mig i det enda jag har med att göra hos dessa gärningsmän - nämligen de gärningar som de är dömda för och som är direkt livsfarliga för mig och mina medmänniskor. Då blir jag anklagad för att INTE ha lagt mig i allt, dvs hur underbara dessa gärningsmän är som människor! Du, däremot, lägger dig i allt möjligt som du inte har med att göra och tror att du vet någonting om mig som du inte har en chans att veta. Sådana inlägg som ditt är sannerligen parodier på sig själva - är det dig själv du skriver om?
Egentligen borde man inte vara ett dugg förvånad - människor som är beredda att riskera livet på sina medmänniskor och faktiskt också är dömda för det - och de människor som tar dessa i försvar - är väl de sista man skulle förvänta sig uppträder civiliserat.

Vore det mindre okänsligt att inte ha något emot att diskutera med någon som kallar mig pervers mördare och hur bedömer du i så fall denne någons empati? Nej, jag får allt svårare att tro att du är professionell.

Du gör tvärtom - du lägger dig i mitt privatliv eller rättare sagt vad du tror är mitt privatliv. Det börjar lysa igenom generande tydligt: Du utpekar mig som syndaren eftersom du inte kan bemöta mig i sak. Återigen, du gör precis samma grundläggande fadäs som väldigt många på den här sidan - de anklagar mig för något som jag inte gjort men som de själva gör i nästa andetag! Ibland har jag nästan trott att det är som du säger, någon som vill mig väl, eftersom de gör det så enkelt för mig att svara.

Ja, jag kan tänka mig att jag kommer att bli akademiskt framgångsrik i framtiden och att du faktiskt har hjälpt till med det! Jag hoppas nämligen att den här sidan kommer att användas som skolexempel (i dubbel bemärkelse) på hur fantastiskt somliga reagerar på sakliga avslöjanden om grova brott. Däremot är syftet inte att diskutera personlighetstyper, även om jag motvilligt börjar bli intresserad av din och vågade det oerhörda att publicera ditt inlägg. Har du något mer att säga om publiceringen så är du välkommen tillbaka, annars kan du ju starta en egen sida för att diskutera mig så att det blir uppenbart att det avslöjar mer om dig själv, jag lär inte kunna hindra dig även om det är olagligt.
 

Fredrik Flink
 
 

Mycket bra. Bor dock i Stockholm, så man skulle ju gärna läsa om brottslingarna här i trakten. Det skulle förmodligen tvärr vara ett tidskrävande och stort jobb. Jag har ingen förståelse för folk som är släkt eller bekanta med brottslingen, som klagar på sidan. Klaga på den som begått brottet istället.  /Alex

Jag tycker er sida är bra. Jag är nyfiken på vilka skurkar det finns i min närhet. Vet du någon bra länk dit. Jag bor i Märsta/Sigtuna kommun.
Tackar på förhand   Ove

Jag vet tyvärr ingen sådan information. Men jag hoppas att det kommer, när fler börjar publicera.
Fredrik Flink
 

Hej Fredrik Flink!

Har tittat igenom Dina sidor efter det att de uppmärksammats SVT´s Aktuellt. Det är med stor säkerhet i en del människors ögon ett hedervärt kall Du har. Att publicera offentliga uppgifter på straffade människor är enligt lagen inget klandervärt. Detta vänder jag mig i sak inte mot, då jag stödjer den gällande lagstiftningen i stort. Det finns farliga människor som allmänheten bör känna till fakta om för att kunna skydda sig mot.

Du har gjort idoga undersökningar och är värd stor respekt för Din ihärdighet. Min egen erfarenhet av att få ut domar från tingsrätt od, är att det kräver mycket arbete. Jag är helt imponerad av att Du lyckats få så mycket information att Du till och med lyckats upprätta register av dömda människor.

Men det är här Du enligt lagen brister. Man får enligt Personuppgiftslagen inte föra register över andra människor oavsett vad de är dömda för, har för intressen, kör för bil eller liknande. Du har inte bara upprättat register, utan även publicerat dina register. Tror Du på fullt allvar att detta är lagligt?

PUL ”21 § Det är förbjudet för andra än myndigheter att behandla personuppgifter om lagöverträdelser som innefattar brott, domar i brottmål, straffprocessuella tvångsmedel eller administrativa frihetsberövanden.”

Jag förmodar att du inte är en myndighet, och att gömma sig bakom tryckfrihetsförordningen hjälper inte vid registreringsbrott. Personligen begriper jag inte hur åklagare Lennart Löthman kunde misslyckas med att få Dig dragen inför domstol, och Du riskerar att bli fälld om någon anmäler Dig genom de rätta kanalerna. Efter det att Du blivit dömd för detta står det fritt för alla som anser sig fått sin identitet kränkt av Din publicering av deras personuppgifter att åtala Dig civilrättsligt för detta, och då får du en rejäl uppförsbacke i livet Fredrik.

Då man läst dina svar till förtvivlade anhöriga till publicerade individer förstår man anledningen till Din sjukpension. Du är förmodligen psykiskt störd, och jag hyser den högsta sympati för Dig. Jag anser att alla ska få chans att leva värdigt tillsammans i samhället, men vet hur svårt det är att komma till självinsikt om sin diagnos då jag arbetar dagligen med att hjälpa människor i samma situation som Din. Jag hoppas att Du får hjälp med Dina problem, och att Du lär Dig leva i samklang med andra utan Ditt hat och Din frustration.

Du visar klart genom ditt arbete att Du har potential att producera något i livet, och jag är helt säker på att Du efter hjälpinsatser kan bli en närande del av samhället istället för att fortsätta vara en tärande del med stora problem.

Jag kräver inte och förstår om Du inte vill publicera detta mail på Din site, men skulle bli tacksam för om Du orkar ge ett svar på mina synpunkter.
 

Med vänlig hälsning/

Jonas Larsson
”Ostraffad i Göteborg”
 

Din sympati - 'en tärande del med stora problem' - betackar jag mig för. Du gör precis samma fel som massor av andra på den här sidan, du tror att du vet någonting om mig. Nu är det ju så, att man ÄR inte psykiskt störd för att någon annan tror att man bryter mot lagen, och inte heller för att man gör något som inte är normalt. Om du hade läst lite noggrannare innan du skrev, så hade du sett att JK konstaterat att publiceringen inte är olaglig. Om det kan vara någon tröst för dig, så kan jag tala om att nämnde åklagare Lennart Löthman gjorde precis samma fel som du: Han brydde sig inte ett skvatt om vad jag skrev, han trodde han visste något han inte kunde veta i stället för det en åklagare måste veta,och han bröt mot lagen och fick för det en näsknäpp av riksåklagaren. Jag vet inte vad masspsykosmedia hittat på den här gången, men om så det samhälle som nästan helt blundar för mördarna skulle döma mig till miljardskadestånd - vad gör det för skillnad i sak? Medan du tar för givet att jag är feg och borde akta mig för en 'uppförsbacke', så är jag stolt över vad jag har gjort, inte för att det är ett jättearbete utan tvärtom för att det är det minsta jag kan göra.

Fredrik Flink
 

Hej ! Läste att du hade lagt ut dömda rattfyllerister på din sida ! Vart hittar jag dessa ? Tack på förhand ! MVH Pelle

Välkommen in på livsfarliga2006.htm
 
 

Dina sidor och du som person är bland det mest perversa jag någonsin upplevt. Det är ju DU som sänkeroch  indirekt mördar samhällsmedborgare genom denna superperversa orgie av uthängda domar. Hoppas att de flesta som läser detta inser att det finns ett människovärde även hos dem som hamnat på fel sida av lagen. Majoriteten av de du hänger ut har säkert insett sina misstag och kommit tillbaka till livet. Kvar sitter stackars Fredrik Flink och dreglar över människor som du inte har med att göra. Du borde spärras in på dårhus! Från en som återfått en älskad far efter skickligt arbete hos en alkohol-terapeut. Jag och hela familjen älskar honom. Den dumma gärningen han begick den morgonen han tog bilen med alkohol kvar i blodet  var naturligtvis inget vi försvarar men vi älskar honom och han finns nu hos oss. Vill du förstöra detta Fredrik Flink? För övrigt ger VI fullständigt fan i vad du skriver men vi tycker synd om dej. Andra yngre personer utan starkt socialt nätverk kan ju uppleva detta på ett annorlunda sätt. Det kanske förstör deras möjligheter att få jobb. Gläds du av det? Stackars djävel. Du är säkert i total avsaknad av kärlek och ömhet för vem skulle vilja tycka om en sådan hatfull djävel som du! Vad har du gjort här i livet som är så himla bra så att du har rätt att missbruka internet till sådant här? Varför publicerar du förresten inte ALLA brev till dej. En kompis till mej som är alkoholterapeut (eller har varit) har skrivit till dej   som en mycket farlig person men det har du undvikit att lägga ut i din människoföraktande nät-tidning eller vad det nu ska kallas det du håller på med. Berätta för oss vem du är. Vågar du inte tala öga mot öga. Min far ställer upp på det. Han har lovat att visa upp sej och diskutera alkhol och genetik. Det kan du säkert inget om. Han bor i Linköping och om du uppger dina person-uppgifter så ska han och vi ta kontakt med dej. FP

Svar:

Varför skulle jag vilja diskutera öga mot öga med någon som påstår att jag är en pervers mördare som borde spärras in på dårhus, för att i nästa mening anklaga mig för att utpeka människor för brott som de faktiskt är dömda för? Varför skulle jag tala om vem jag är för någon som skickar olagliga mail från ett hotmailkonto som varken går att spåra eller stänga av ? Jag publicerar alla mail utom en del av dem som är uppenbart olagliga.

Jag har lagt mig i det enda jag har med att göra hos dessa gärningsmän - nämligen de gärningar som de är dömda för och som är direkt livsfarliga för mig och mina medmänniskor. Då blir jag anklagad för att INTE ha lagt mig i allt, dvs hur underbara dessa gärningsmän är som människor! Du, däremot, lägger dig i allt möjligt som du inte har med att göra och tror att du vet någonting om mig som du inte har en chans att veta. Sådana inlägg som ditt är sannerligen parodier på sig själva - är det dig själv du skriver om?

Egentligen borde man inte vara ett dugg förvånad - människor som är beredda att riskera livet på sina medmänniskor och faktiskt också är dömda för det - och de människor som tar dessa i försvar - är väl de sista man skulle förvänta sig uppträder civiliserat.

Fredrik Flink

 

Detta anonyma brev har fått internetleverantören att varna avsändaren - inte oväntat en av de dömda - skickas fler sådana mail kommer kontot att stängas:

Fredrik Flink är en av de mest tragiska personer jag läst om. Han lever förmodligen på socialbidrag d v s på skattebetalarnas pengar och sitter hemma och har inget  annat vettigt att göra än att föra dessa register. Du är varken utbildad jurist, läkare, psykolog eller socionom. Stackars outbildade och tragiska Fredrik Flink. Du saknar all form av respekt för människor som genomgått krisartade  händelser men sedan kommit tillbaka till livet. Du borde göra något mer konstrkutivt av ditt liv. Vad sysslar du själv med? Arbetslös antagligen och bitter. Själv har jag i 35 år pliktskyldigt betalat skatt och jag hoppas att de kommer till vettigare saker än till sådana trasiga människor som du om du inte har mer konstruktiva saker att göra.  Sök hjälp hos en utbildad terapeut för dina hatproblem så kan jag acceptera att mina skattepengar ska betalas till en lång samtalsterapi till dej. Hoppas du aldrig kommer i kontakt med barn, människor i utsatthet eller människor som har till uppgift att hjälpa andra. Du är långt ifrån en perfekt människa utan ett vidrigt exemplar av människosläktet. Majoriteten av de som står på dina sidor har genomgått en kris och kommit tillbaka till livet och kan göra mycket mer än vad du gör. De hjälper människor genom att varna de för bilkörning och alkohol. Vad gör du din stackars djävla krake? Försöker kompensera mindervärdskomplex genom att inbilla dej att du har en maktposition. Hoppas ingen är så korkad att hon eller han fördömer de människor som står i domstolens register. vi är alla människor och de flesta ångrar vad som hänt. Det räcker. ........................Jag antar att du är för dödsstraff också eftersom din människosyn är så primitiv och ynklig. Tala nu om på din hemsida vad du sysslar med på dagarna! Jag hopppas att jag har fel när jag ser dej som ett tragiskt socialfall som sitter hemma och inte bidrar till samhällsekonomin med ett enda öre utan parasiterar på andra. Ägna dej åt något mer konstruktivt Fredrik Flink! Jag skulle skämmas att vara anhörig, granne eller "vänt" till dej.

En som anser att man ska få en chans i livet trots "misstag" som begåtts.

Svar:

Hade inte kunnat säga det bättre själv - nu slipper jag skriva någon parodi på reaktioner.

Du har presenterat dig - du häver ur dig förolämpningar om okända och avslutar med att du hoppas att du har fel. Du vet alltså inte ens vad du säger! Om det hade kommit från någon som känner mig eller åtminstone vet någonting om mig så hade jag nog tagit åt mig litegrann rent känslomässigt. Men det är helt enkelt knappast möjligt när det kommer från någon som inte vet ett skvatt om mig. Anledningen till att jag bryr mig är att du kan trakassera människor som tar illa vid sig av förolämpningar. Du har inte ens brytt dig om att läsa det jag skrivit. Du antar t ex att jag är för dödsstraff. Det är alltså du som bestämmer min människosyn !? Hur kan du över huvud taget ta ordet människosyn i din mun, du som uppenbarligen saknar all form av respekt för människor som genomgått krisartade  händelser oavsett om de kommit tillbaka till livet ? Du har inte förstått mycket, du.

För dig är det tydligen viktigare att man betalar skatt än att man inte tar livet av sina medmänniskor. Det säger mer än vad jag behöver veta om dig. Visst lever jag på skattebetalarnas pengar - jag är ju själv skattebetalare. Du säger att jag ska tala om på min hemsida vad jag sysslar med på dagarna. Vem är intresserad av det? Du - och du tror ju att du redan vet det. Jag har inte ens någon hemsida. Däremot har jag redan i två olika tidningar berättat om den del, av det jag gör på dagarna, som i bästa fall kan vara av intresse för någon annan. Men det har ju du inte ens brytt dig om att läsa... Jag blir besviken på dig för att du inte är mer intresserad av vad jag sysslar med om dagarna. Huruvida du arbetar eller betalar någon skatt bryr jag mig inte ett dugg om. Men lite nyfiken blir jag ju;

Var du nykter när du skrev detta inlägg?

Hur många sekunder använde du till att själv läsa igenom och tänka över dina yttranden innan du tryckte på Send-knappen?

Övervägde du någonsin att sätta ut ditt namn?

Tänkte du på att din mailadress syns i mailet så att polisen kan få ut ditt namn?

Du som vet allt om mig; varför sätter jag inte ut din adress här (så slapp jag be comhem att stänga ditt mailkonto, det skulle du själv be om i så fall)?

Brukar du ta reda på saker innan du yttrar dig?

Anser du att alla människor som talar om sanningen har mindervärdeskomplex?

Är det med avsikt du förödmjukar alla som behöver samtalsterapi genom att skriva på det sättet?

Har du tänkt på att ditt inlägg framstår som att det är dig själv du beskriver? Det måste ju vara någon som inspirerar dig och mig vet du ju inget om.

Hur du löser dina hatproblem vet vi redan - genom att skicka anonyma smädelser till okända. Det räcker inte att man betalar skatt - eller att man ångrar sig.

Fredrik Flink

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ville bara...
...uttrycka min beundran för ditt arbete! Det är särskilt underhållande att se dina mail-svar till dessa s.k "moralpoliser". Speciellt till en man vid namn "Anders" som hade "jobbat med missbruksvård i 14 år". Dom som klagar på dig ser ju inte själva hur urbota korkade dom får sig själva att framstå - när dom i själva verket tar parti för brottslingarna! Skrattretande var ordet...
 
 

Snälla människa du är ju helt galen!!! Vem är du att bestämma över andra människors liv på det sättet? Vem är du att dömma människor såhär och sätta ut dom på en hemsida? Du har absolut ingen rätt att göra så och jag förstår inte hur du sover på nätterna och jag förstår inte hur du kan låta sidan finnas kvar. Du försår väl att du förstör för männsiskor? Du är ju precis likadan som t.ex folk som kör fulla, förutom att dom gör det utan avsikt att skada någon. Du är helt galen och tar människors liv i dina obarmhärtiga händer på ett hemskt sätt.

Du verkar inte ta åt dig av någon av den negativa kritikén, och det är en bra egenskap till en viss gräns men DU HAR FÖR MYCKET AV DEN! Och du verkar också ha det mest utvecklade tunnelseende jag nånsin har sett nån ha.

Observera att jag inte anser mig veta allt detta om dig, även om det kanske låter så, jag dömer dig inte och skulle aldrig göra någonting för att skada dig. Fast jag hatar din sida.

Det är bra att du själv påpekar att du inte anser dig veta allt detta om mig.

Fredrik Flink

 

Jag undrar bara varför ni hänger ut folk som är nyligen dömda där domen inte trätt laga kraft ännu. Det finns ju folk som efter överklagan inte blir dömda för det brott de anklagas för. Oskyldiga helt enkelt. Väldigt onödigt tycker jag..........

Tack för Ditt mail, det är bra när det kommer sakliga invändningar. Skälen till att vi trots allt publicerar uppgifterna innan domen vunnit laga kraft är följande:

1. Det grundläggande villkoret - vederbörande är verkligen dömd för brottet.

2. Det viktigaste i praktiken - det är mycket vanligt att brottet upprepas innan domen vinner laga kraft. Om dessa dömda hade hållits i häkte i väntan på att domen ska vinna laga kraft, så skulle vi inte ha någon anledning att omedelbart publicera uppgifterna. Men nu är detta ytterligt ovanligt och det är till och med mycket vanligt med återfall innan domen vunnit laga kraft. Det vore därför oförsvarligt att vänta med att varna.

3. Det principiellt minst viktiga men ändå inte betydelselöst - det är ovanligt att en dom för grovt rattfylleri ändras i hovrätten och ännu ovanligare att den dömde frias.

4. På gott och ont - då någon trots allt frias i hovrätten så torde det nästan alltid vara 'i brist på bevis'. Med facit i hand så hade det naturligtvis ändå varit bättre att inte publicera uppgifterna, men i praktiken så kan ändock i de flesta fall publiceringen ha haft en fördel.

5. Om vi får veta att någon friats i hovrätten eller i HD så kommer vi naturligtvis att publicera denna information omgående - och det ska inte vara någon liten notis, utan stort uppslaget. Vi söker aktivt sådan information, även om det faktiskt inte är helt lätt att hitta den och det finns risk att vi missar.

Fredrik Flink

 

Ett liv förstört

Vilken människosyn förmedlar Fredrik Flink när han "hänger ut" dessa personer. Jag finns själv med bland dessa och hela min framtid är förstörd. Jag har gjort en mycket dum sak när jag körde dagen efter och hade kvar alkoho kvar l i blodet. För detta har jag fått ta mitt ansvar och dom. Eftersom jag för övrigt har ett mycket bra socialt liv, ett bra arbete där jag träffar mycket folk så slår denna sida enormt mot mej och min omgivning. Förutom en dom fick jag professionell hjälp mot mina genetiskt betingade alkoholproblem. Även  släktingar och vänner ställde upp. De tog avståd från mitt beteende men inte  från mej som person. Jag är i mogen ålder och ångrar fruktansvärt det som hände. Livet var visserligen just då  kaotiskt men det hjälps inte........att köra bil med alkohol i blodet ska till varje pris stoppas. Detta sköter polisen, åklagare m fl  och de grundar sig på den svenska lagen.

Den här sidan gör att jag isolerar mej mer och mer. Det utåtriktade liv jag lyckades att leva efter att ha kommit igång igen fick sej en rejäl knäck när en en blivande  trevlig man hade sett detta på internet. Jag skulle anses som en livsfarlig person. Han försvann snabbt ur mitt liv.

Jag anser att Fredrik Flink bidrar till att vi som kommit på fötter igen och som verkligen har fått ta vårt straff, vår skam, vår ångest --jag han bidrar till att vi dras ned i eländet igen.

Du borde nu ta bort den här sidan och låta alla oss få chansen att komma tillbaka. Vi har barn, föräldrar, släkt och vänner och ALLA återfaller inte i nya liknande brott. Jag är helt ostraffad tidigare och hade aldrig kört bil tidigare dagen efter.........

Du bidrar till att vi kanske inte orkar leva. Är det vad du vill? Eller att många återfaller i missbruk eftersom de inte orkar hängas ut som livsfariga personer.

Jag hade tänkt att gå ut i klasser och berätta om hur farligt det är att koppla ihop bil och alkohol. Våra straff är mycket hårda och det är bra. Den sociala skammen är också svår att uthärda.

Den här sidan är dock det värsta som hänt mej. Tänk på våra familjer, arbetskamrater och alla andra. Jag anser att vi bör förebygga rattfylleri genom andra metoder.

Du kränker oss och därför vädjar jag till dej att ta bort våra namn, adresser och domar och istället arbeta med alternativa sätt att förebygga rattfylleri. Vi kan också hjälpa till om du stryker oss från din sida eftersom vi annars är så förtvivlat sårbara att våra liv inte går att leva på ett normalt sätt. Du bidrar till återfallsförbrytelser och det är väl inte ditt syfte!

Ta ditt förnuft till fånga och låt oss samarbeta istället. Man ska inte behöva bli straffad på det här sättet!

En" botad"  som vill leva ett normalt liv.

Svar:

Vilken människosyn förmedlar du när du säger att människor som utsätts för detta inte ens ska ha rätt att få veta vem som gör det? Vilken människosyn förmedlar du när du skriver "Ett liv förstört" - har du en aning om vad "ett liv förstört" innebär? Vilken människosyn förmedlar du när du skriver att "Våra straff är mycket hårda och det är bra." Det är som för snatteri - det kan man komma undan med böter och skyddstillsyn eller möjligen någon månads fängelse - och så skammen förstås.

Du skriver själv "att köra bil med alkohol i blodet ska till varje pris stoppas". Sedan skriver du att "Detta sköter polisen, åklagare m fl  och de grundar sig på den svenska lagen." Nej, det är det de inte gör, och jag är inte säker på om de inte vill, inte får eller helt enkelt inte kan. "Andra metoder" har använts i många decennier, utan större framgång - för de som begår dessa handlingar har inte brytt sig.

Jag kan inte göra något åt din situation men det kan du själv, t ex genom att acceptera att folk vill avslöja gärningsmännen. Genom att trotsa skammen och själv uppträda helt öppet, behöver inte du eller din omgivning leva i skam. Du hade ju "tänkt att gå ut i klasser och berätta". Gör det! Om det är så förfärligt att bli avslöjad så borde det väl avskräcka många om du passar på att nämna det. Det kallar jag samarbete!

Du antyder att du aldrig mer kommer att 'köra bil dagen efter' - då slipper du hamna på listan över återfallsförbrytare. Men tyvärr kan vi inte avslöja dem som bara kör bil dagen efter, det krävs enorma alkoholhalter i blodet för att hamna på denna lista som dömd för Grovt rattfylleri.

Jag kan inte kränka er genom att tala om vad ni utsätter andra människor för - det är ni som kränker oss! Jag kan självfallet inte heller bidra till återfallsförbrytelser. Det kan däremot de som 'håller mördarna under armarna', om gärningsmännen hela tiden får höra hur synd det är om dem, i stället för att det är deras egna handlingar som är avgörande.  Det är DIN handling och kanske din skam det handlar om, inte att jag har avslöjat sanningen!

Fredrik Flink

 

Alla som finns på denna lista är absolut inte livsfarliga och har inte gjort så stora brott . Några har börjat om med ett nytt liv "renare liv".A.B.D

Svar: Jag har talat om att bagatellisera och här sker det uttryckligen. "inte gjort så stora brott" för tankarna till 'Pojken med guldbyxorna' där ministern säger till polischefen: "Att ni inte kan hålla ordning på gator och torg, det drabbar ju bara enskilda - men det här drabbar ju storföretagen, bankerna!". Jag medger alltså att de som finns på denna lista inte har gjort så stora brott - riktade mot storföretagen och bankerna. De som "börjat om med ett nytt liv" slipper komma med på den särskilda listan över återkommande gärningsmän.

Fredrik Flink

 

Ärende: Att hänga ut brottslingar...

Jag kan förstå till viss del att det finns önskemål om att hänga ut brottslingar MEN då glömmer man bort en viktig detalj. En dömd brottsling har, när strafftiden är avverkad, sonat sitt brott. Likaså har en brottsling såväl föräldrar som ev syskon och släkt som möjligen lever ett fullvärdigt liv men löper stora risker att bli "meddömd" pga av en enskild persons handling. Jag kan tycka detta är fel. Viktigare vore väl att lägga kraft på att få bort straff-förkortningar, att bli frigiven efter halva tiden är helt åt skogen. Jag önskar dig lycka till men ber dig ändå att tänka till lite mer på kringsituationer. De dömdas familj är också offer

Det går inte att "sona" ett brott genom att sitta av strafftiden. Och det vore orimligt att låta bli att varna för farliga brottslingar för att de har anhöriga som får lida, ansvaret för detta faller helt på den dömde.

 

Ärende: Duktigt kämpat men mer finns att göra Hej Fredrik

Det är fantastiskt med en upplysningsman som dig som engagerat dig i terrorism. Det tråkiga är bara att du inte vill varna för alla som du påstår är mördare. Det vore fantastiskt mycket bra om du kunde upplysa oss vanliga gångtrafikanter om alla gamlingar bakom ratten som varken knappt ser eller hör. Dom som av ålder vållar dödsolyckor och döms till "vårdlöshet i trafik" alternativt "vållande till annans död". Tänk om du kunde publicera dom också. Eller den bristfällige läkaren som låter dessa gamla fortsätta att "mörda och terrorisera" oss så duktiga fotgängare med att inte rapportera deras olämplighet till körkortsregistret.

Vad i herrans namn ska vi göra med alla som av klumpighet glömmer att läsa på medicinförpackningen och dåsar till bakom ratten med olycksresultat. Kanske det bör föreslås en motion om en läkarundersökning innan man sätter sig bakom ratten? Då har vi ju nästan lyckats lösa stor del av arbetslösheten också. Har du några tips

Det är ju hemskt detta med det du kallar "hästkärror" (bilar). Egentligen borde dom som tillåter bilindustrin också namnges då bilarnas avgaser förorsakar cancer. Ja, dom är ju rent av likadana "mördare" som rattfyllerister, bara det att mordet sker långsammare. Men i ärlighetens namn Fredrik, det är rätt skönt att sätta sig i en taxi, eller hur? Men du kanske inte har provat taxi, du som av princip inte tycks nyttja detta färdmedel. Jag önskar dig ett långt liv med den motion du måste få på cykeln eller när du promenerar och hoppas verkligen att du inte att du drabbas av bilismess farsoter, indirekt vållat eller direkt vållat av någon konstig "mördare" som du kallar en viss kategori.

Det är ju fantastiskt med din sida, och länge leve tryckfriheten. Det är ju bara så synd att du inte är minister för då minsann skulle vi väl få se på ordning och reda. Kanske vi kunde återinföra hästtransporter. Men tänk! Om en som är på fyllan kör hästekipaget? Vad gör du då? Jo troligen kopplar du upp dig mot Internet och förbrukar ström som alstras i ett kraftverk och bidrar att "mörda" människor genom miljöförstöring eller hur?

Men tyvärr får vi med all sannolikhet inte se dig i någon auktoritär roll då jag med beklagande läser att du är sjukpensionär eller gick på sjukbidrag och således inte kan ta dig ett jobb. Det känns verkligen tråkigt att inte kunna tillvarata en sådan resurs som dig, men du har nog lyckads få ner rattfyllestatistiken i alla fall.

Kämpa på med kampen mot dödligheten, trägen vinner och du kan förhoppningvis förändra världen. Samla in bidrag, det vet du säkert hur man gör och starta en massiv kampanj mot rattfylleriet. Tyckte jag såg ditt namn hos MHF eller var det IOGT i kampen mot rattfylleri, eller såg jag kanske fel? Bra kämpat!

Lycka till i livet och krya på dig Mvh Annika

 

Vad bra att du har mod till att stå på de svagas sida og för att du försöker hjälpa människor som behöver det. Jag ser på denne sidan som förebyggande, där alla som har kännedom till sidan kan gå in och se uppgifterna om dessa våldeliga personer och ta avstånd från ett framtida förhållande med t.ex. kvinnomisshandlare. Då kan man dra sig ur innan det har kommit så långt som till att man har skapat ett förhållande och man kan förebygga ett mycket onödigt lidande där livsfarliga situationer kan uppstå mellan offer och gärningsman. Tack för att du försöker att hjälpa!

 

Tycker att det är mycket bra att ni hänger ut brottslingarna så här! Själv har jag varit gift med en av de ovanstående...en mycket bra lögnare! Hade jag vetat om denna sida tidigare så hade jag besparat mig ett äktenskap!

 

Ta bort den här skiten! Häng ut kriminella invandrare istället. Vad har några rattonyktra för stort nyhetsvärde? Mördande och rånande invandrarligor borde istället uppmärksammas!

Jag förstår inte - ska vi uppmärksamma dem för att de mördar och rånar eller för att de är invandrare? Det är kanske det som menas med att "hänga ut" och det är just det vi inte gör. Fritt Fram är för övrigt inte någon allmän nyhetstidning så nyhetsvärdet är inte det avgörande.

Fredrik Flink

 

Mer medial information behövs.

Hej ! Det är bra att visa samhället vad som kan hända! Att skriva om det är ju inte spekulationer när dom har dömts. För uppgifterna måste ju ha en laglig grund.

Sedan att det är frågande personer som visar på bristande kunskap, som är svensk allmänbildning, det tycker jag är mycket märkligt.

Det som alla glömmer är att det finns inga livvakter som kan ha koll på alla galningar när det har gått åt pipan för offret. Gärningsmannen kommer tillbaka!

Jag har kunskap om vad som kan hända när en kvinna "råkar" komma i vägen för en kortslutning i mannens tankebana.

Det är ofta ALKOHOL som används som ursäkt för handlingen. Se > http://hem.passagen.se/sevabra

Man vet att det är bägaren som rinner över när det går fel. Resultatet kan bli en dödlig utgång.

Men det kan förebyggas mycket med allmänn förevisning om kriminalitet. TG

 

Civilkurage !!!

Det här med publiceringen av brottslingar anser jag vara det bästa jag sett! Bra jobbat!!

 

Bra sida

gillar din sida. Varför skulle man inte ge ut dessa namn? Viktigt! fortsätt kämpa och informera för det är det ända sättet att motverka!

 

Uthängning av dömda.

<shiverboy3@hotmail.com>:

Till Fredrik Flink.

Jag tycker det är ytterst förklanderligt att du hänger ut dömda svenskar på en sida som alla i hela världen kan se.

Jag hänger inte ut någon. Jag publicerar offentliga uppgifter om grova brottslingar.

Det komiska är att du använder detta i ett sammanhang med frihet, moral och etik.

Det tragiska är att Du inte förstår kopplingen till frihet, moral och etik.

Har du någonsin tänkt på de dömdas familj? Jag är son till en av dina s.k farliga personer och lever varje dag med din hemsida i bakhuvudet. Hur tror du jag skulle må om mina närmaste vänner fick reda på att min far är dömd för ett våldsbrott? Som tur är, är jag gammal nog att tackla sånt, men mina tankar går åt många andra familjer. Hur tror du lilla Elsa på 9 år mår när klasskamraterna retar henne i skolan?

Detta skall Du vända Dig till de dömda om, det är de som valt att begå dessa grova brott och i samband därmed också förstöra för sina anhöriga. Att försöka stoppa oönskad journalistik hjälper inte. Om dessa terrorister i stället låstes in för gott utan möjlighet till permission, frigång eller frigivning när de kan passa på att terrorisera sina offer ännu mer, så funnes ingen anledning att tala om vilka de är - det skulle också göra att anhöriga inte behöver känna sig utpekade. Det Du säger är hyckleri - Dina tankar går tydligen inte till de många familjer som förstörts av dem vars anonymitet Du vill skydda. Bara en sådan sak som att sätta "s.k." framför "farliga" - ett hån mot alla offer!

Alltså, jag undrar helt enkelt hur i helsike du har mage att kalla andra terrorister när du förstör folks liv? Du förstör barns liv. Något som är synd är att man bara kan få kontakt med dig via E-mail, jag skulle jättegärna vilja tala med dig i telefonen och förklara för dig hur det är att vara anhärig till dömd svensk. Du borde iallafall vara man nog att ge ut din rätta adress. Om du nu inte vågar göra det av personliga skäl, skriv inte en falsk adress. Jag ber nu dig som medmänniska att ta bort de där namnen från internet innan fler liv förstörs i mobbing och annat psykiskt lidande. Du tjänar ju inget på att hänga ut folk såhär, jag börjar faktiskt tro att du gör detta av ren sadism, jag tror inte att du vill skydda folk överhuvudtaget. Om du vill skydda folk, lägg ner sidan!

Om Du läser anslutande sidor så får Du veta varför jag gör det här och varför nittio procent av dem som hör av sig är översvallande positiva. Vad Du tror säger mer om Dig än om mig. Jag kommer inte att "ta bort" någonting ur en periodisk skrift för att någon finner fakta misshagliga.

Om du inte gör det, nr jag får reda på vilken internetleverantör du har ska jag genast kontakta dom ang. dina texter som leder till psykiskt lidande.

/mvh En kille som bor någonstans i Linköping.

 

Det är Bahnhof Internet AB. De har marknadsfört sig med det uttryckliga budskapet att stödja yttrandefrihet och inte stänga av något som inte är olagligt. JK har redan konstaterat att jag inte publicerat något olagligt. Fritt Fram skyddas till yttermera visso av Tryckfrihetsförordningen. Skulle vara intressant att se levernatören stänga av och därmed rasera hela sin marknadsföring.

Fredrik Flink

Ansvarig utgivare Fritt Fram

 

 

Publicera mer namn, gärna med bilder med.

En intressant grej vore att i en veckas tid, vara på tingsrätten i Gbg, Malmö eller Sthlm och samla veckans domar för grov misshandel/personrån, namnen på dem och vilka straff de fick o lägga ut på nätet.

Kämpa på!

Med vänlig hälsning - Niklas

 

 

Hej! "De hotar ditt liv" Ditt första stycke vill jag ta som ett skämt eftersom jag fått för mig att du är vuxen. Men jag kan ju ha fel. Du har ingen aning om ifall de hotar NÅGONS liv, ty du har INGA fakta kring omständigheterna att tillgå. Du hittar på utifrån det du TROR. Du TROR att man måste ha beväpnade vakter utanför sin betongbunker för att inte stryka med i ett eventuellt möte med dem. Du gissar och hittar på och kallar det sanningen. Lite insikt om att du faktiskt inte VET utan TROR, dessutom tror det du VILL tro, skulle inte skada.

Varför kopplar du bort dig själv från ditt eget agerande? Att de är dömda för våldsbrott betyder inte att de hotar mitt eller någon annans liv. Det betyder att de dömts för våldsbrott. Allt annat är DINA EGNA tillägg. Jag försöker relatera till dig som vuxen person, en person som själv ansvarar för det han väljer att skriva. Du säger att de du namngivit hotar mitt liv och du säger det för att du vill det. Du har intresse av att den som läser på din sida skall vara rädda för människorna bakom namnen. Och samtidigt är NATURLIGTVIS klart att du inte VET utan TROR. Och du är, vad jag kan se, ANSVARIG utgivare, vilket torde innebära att du är ansvarig för det du skriver. "Jag konstaterar bara vad de själva bevisat att de gör och att detta hotar andras liv." Det du konstaterar är DIN TOLKNING. De är dömda för ett brott. Det är allt och allt annat är tolkning. Att det hotar andras liv är också en tolkning och ingen sanning utan något DU väljer att utgå ifrån. Om du är en vuxen person så skall DU hållas ansvarig för det DU säger. Man kan nämligen ha annan åsikt än du ifrågan om ditt konstaterande och därför återstår bara insikten om DIN EGEN TOLKNING i frågan.

"Terrorism är handlingar som ger oskyldiga människor anledning att frukta för sina liv" Vem bestämmer då om människors anledningar att frukta för sina liv är giltiga? Räcker det med att de fruktar eller måste de ha en av dig (som varandes skapare av definitionen) godkänd anledning? Din definition rättfärdigar ditt agerande för dig själv. Ty vad är man om inte modig och rättrådig om man kämpar mot terrorister?

"Det gör dem knappast MINDRE farliga, eller hur?" När tycker du att en människa har suttit av sitt straff? VET du att en människa som dömts för misshandel FÖR EVIGT hotar andras liv? Är en människa som dömts för misshandel dömd FÖR ALLTID?

Jag förstår dina motiv men jag tycker du är en OANSVARIG utgivare. Jag tar dig därför inte på allvar. Och andra jag talat med som läst på din sida tycker likadant. Du är naturligtvis fri att tycka som du tycker. Men du måste förstå att du utgår från dig själv. Du sitter inte på några sanningar. Så visa lite ansvar i ditt utgiveri.

/Christian Mjörndal

 

Svar:

Du resonerar som de flesta som inte tål att sanningen om faror avslöjas. Du ser allting i termer av straff. Och det här med att dömas är tydligen en ren formalitet och har inget som helst att göra med vad man har gjort...

Dessa människor är verkligen dömda för att de hotar andras liv och hälsa. Det är alltså inte min utan domstolens tolkning av vad som hänt. Det hade helt enkelt inte funnits någon anledning att döma dem annars.

Med ditt resonemang om tolkningar så har det överhuvudtaget aldrig avkunnats någon dom, det är bara en tolkning från domstolens sida. Det enda vi vet är att de dömda heter vad dom heter, nej, förresten det är bara en tolkning som deras föräldrar gjorde när de döptes. Vi vet i alla fall att de döptes. Nej, hur kan vi veta det, det är ju bara en religiös tolkning. Vet du över huvud taget att dessa människor existerar? För annars behöver du ju inte bry dig, eller hur?

Jag försöker emellertid inte tysta någon utan allt vad du skriver kommer in i Fritt Fram, så länge det inte är direkt olagligt. Med mina kommentarer, förstås, det vore oansvarigt att låta dig oemotsagd påstå att vi inte vet om dessa gärningsmän är farliga.

Du skriver "Jag tar dig därför inte på allvar. Och andra jag talat med som läst på din sida tycker likadant." I så fall är det väl inget problem? Men efter vad du skriver har jag svårt att tro att du inte tar detta på allvar. Och om du tar det som jag säger som skämt så behöver du ju inte skriva längre, men det gör du så tydligen tar du det på allvar i alla fall. Ja, DET är min tolkning.

Fredrik Flink

Ansvarig utgivare Fritt Fram

 

 

Ärende: Re: På vilket sätt hotas jag?

Hej! Jag undrar över rubriken. "De hotar ditt liv" Det är en lögn eller hur? Du kan inte veta att de hotar mitt liv.

Nej, det är sant, jag kan inte veta att de hotar just Ditt liv. Just Du kanske har låst in Dig själv i en betongbunker som klarar vilka påkörningar som helst och med k-pistbeväpnade vakter som stoppar vilka våldsmän som helst. Men jag vänder mig inte bara till just Dig utan till många fler människor av vilka de flesta, tar jag mig friheten att förutsätta, inte sitter beväpnade i en betongbunker. Ska överväga att ändra rubriken till "De hotar Ditt liv om Du inte sitter beväpnad i en betongbunker"

Men rubriken kanske rättfärdigar ditt handlande? Som jag ser det skapar du lyssnande hos andra för dessa du namngivit, där din åsikt om vad dessa människor är för slags människor vidläggs stor vikt.

Helt fel. Min åsikt om vad dessa är för människor åläggs ingen vikt alls. Jag konstaterar bara vad de själva bevisat att de gör och att detta hotar andras liv. Det är Du och en del andra som tror att jag har åsikter om vad de är för slags människor.

Står det någonstans att din jämförelse av dessa med terrorister är DIN EGEN jämförelse för vilken DU SJÄLV är ansvarig?

Nej, det står inte att det är min jämförelse för det är ingen jämförelse. Däremot står det att de ÄR terrorister enligt den definition som jag anför; "Terrorism är handlingar som ger oskyldiga människor anledning att frukta för sina liv." Det står också att jag förkastar EU:s definition som säger att det inte är terrorism förrän staten hotas, oavsett hur många människor som dödas.

Jag har i övrigt förståelse för dina motiv men jag tycker att du lägger på en lögn; "De hotar ditt liv". Det är ett tillägg av dig själv och bör understrykas av att det är din tro. Det är vad jag kan se dina tankar OM dessa människor som ges stort utrymme. Och om vad det är för människor vet du inte något om. Du vet bara vad de har gjort, vilket säger mycket lite om dem.

Tvärtom, det säger allt som andra verkligen behöver veta. Därför publicerar jag detta och inte något om personliga förhållanden etc.

Du har helt enkelt ingen aning om ifall de hotar mitt liv mer än någon annan. Du har en gissning, men då ska det också framhållas som gissning. Om du vill vara rättrådig till skillnad från det eller de du kritiserar bör du vara noggrann själv. Många, även hustrumisshandlare, upplever sig ha goda skäl att göra det de gör.

Det gör dem knappast MINDRE farliga, eller hur?

Fredrik Flink

Ansvarig utgivare Fritt Fram

 

 

Hej! Har lite frågor till den som satt upp denna sida.

Tack för Ditt mail. Om du läser anslutande sidor så har Du svaren men jag svarar här också:

1.Vad har du att vinna på en sådan här sida.

Ingenting.

2.Tycker du att det är ett bra sätt att hjälpa dom som har problem?

Vilka problem?

3.Hur skulle du själv reagera om du hängdes ut offentligt?

Ingen aning.

4.Hur gör du då det visar sig att den av dig uthängde bevisligen ändrat livsföring. Det är ju ändå flera år gamla uppgifter du har.

Ingenting. Jag har inte med hans livsföring att göra.

5.Menar du på fullt allvar att en människa ska behöva lida ett helt liv på grund av ett misstag som gjorts,bara för att du tycker det.

Jag returnerar frågan: Ska en människa behöva lida ett helt liv bara för att du tycker det? Det är gärningsmännens namn jag avslöjar, inte offrens!

6.Har du själv inte gjort något brottsligt i ditt liv? (Tänk efter!)

Jo, jag har stulit en äggvärmare och ett bokmärke. Dessutom dömdes jag för stöld och skadegörelse när jag befriade elva personer från ett laboratorium i Solna 1988 och för rymning efter att jag sökt vapenfri tjänst. Allt det där finns redan på flera ställen om Du läser sidorna.

7.Finner du ingen risk att flera tar efter din ide?

Nej, ingen risk så länge man tar efter min idé, jag har visat hur man ska göra i stället för att bilda lynchmobber osv.

8.Du använder ordet frihet,vet du vad det ordet betyder.

Ja. Det betyder t ex frihet från att bli mördad.

9.Har du själv tagit kontakt med alla dessa personer och försökt hjälpa dom om dom har problem att hålla sig nyktra.

Nej.

10. I så fall,varför inte?

Jag ägnar mig inte åt att hjälpa personer hålla sig nyktra. Jag har fullt upp med att avslöja mördare.

11.Tycker du i allmänhet inte att en människa ska försöka hjälpa en medmänniska?

Jo. Det är just därför jag ger ut den här tidningen.

Själv är jag helnykterist och aldrig dömd för något annat än parkeringsböter och några fortkörningar. Men värnar om mina medmänniskors integritet.

Det verkar inte så. Men jag gör ändå en viss skillnad mellan dem som utför terrorattacker och dem som stöder dem.

Som ett litet tillägg kan jag nämna att jag har en granne dömd för rattfylleri för ett antal år sedan.Han är helnykterist idag.Då jag visade honom din sida blev han så rasande att han skulle vilja söka upp dig och...... Ja, jag vill inte fortsätta om det.

....och tvinga mig till att tillgripa nödvärn så att han åker härifrån som ett lik eller vad...? Jag har läst om åtskilliga fall där journalister hotats och t o m mördats av nazister för att de avslöjat deras verksamhet och det har gjort mig ännu mer övertygad om nödvändigheten av att inte låta sig skrämmas till tystnad.

Men sidan är anmäld till datainspektionen i alla fall.Med frågeställningen om det finns tillstånd att ha dessa uppgifter om andra i en sådan här lista.

Om du som sagt läst anslutande sidor så hade det besparat dig besväret.

Krya på dig!

Tack, men jag har än så länge inte blivit skadad av de förtryckare Du värnar om, det är som sagt inte i mitt eget intresse jag publicerar deras namn.

Fredrik Flink

Ansvarig utgivare Fritt Fram

f@frihet.net

 

Hallå.

Jag sökte på min brors namn i en sökmotor på internet, av ren nyfikenhet bara, och fick upp er sida. Vad tror ni det ger att publicera namnen på de som varit inblandade egentligen? Först trodde jag att det var något slags skämt hela sidan? Ingen dåre kan väl tro att det ska ge något. Ska folk åka hem till personerna på den där listan och ge dem stryk eller? Det är väl ganska självklart att "andra tidningar", som ni så vackert uttryckte det, publicerar artiklar om saker som hänt. Till exempel då olyckor orsakade av alkoholhaltiga drycker. Det är nåt nytt som hänt, kallas till vardags för en nyhet. Det var visst något tåg som krockat med en lastbil idag. Också en nyhet. Jag har ytterst svårt att se vad eran publicering skulle ge. Jaha, vad det han som gjorde det, satan vad bra att jag vet det. Då ska jag aldrig gå vid en väg när han är ute och kör. Vilken tur att jag fick veta det....Lägg ner! Gör något vettigt istället! Försök stoppa rattfylleri på något mer genomtänkt sätt.

/Martin

Svar:

Vi publicerar inte namn på inblandade utan bara namnen på grova brottslingar dvs dem som är dömda i domstol för vad som enligt domstolen är grova brott.

Med en gnutta fantasi kan Du säkert hitta på bättre sätt att använda informationen, t ex att vara uppmärksam vid passage av den dömdes bostad, för att skydda sig eller för att vara beredd att ingripa. Jag vänder hellre på Din fråga: Vad ska det ge att hemlighålla grova brottslingars namn? Ska de kunna fortsätta i fred? Ska de veta att de kan riskera livet på människor och få någon månads fritt uppehälle utan att deras namn kommer ut?

Lustigt att Du nämner lastbilsolyckan, den som andra tidningar kallar för "tågolycka" - vad ska det ge? Ska folk sluta åka tåg? Vad ska det ge när en tidning publicerar namnet på en mördare som dömts till livstids fängelse? Vad bra - då ska jag se till att inte hamna på det fängelset - eller?

Fritt Fram är för övrigt inte någon allmän nyhetstidning - och även om Du tittar i en sådan så får Du se mycket som Du nog inte kallar nyheter. Om man bara skulle publicera sådant som alla håller med om är nyheter så skulle man nog inte publicera något alls.
 
 

Fredrik Flink
 
 

Bäste Fredrik Flink

Jag har tittat på din intressanta sida "DE HOTAR DITT LIV" som du publicerat på Internet beträffade domar över bl.a. rattfyllerister. Du jämför personer som redan avtjänat sina straff med terrorister! Definition enl. Bonniers Lexikon på terror: lat."Skräck, skräckvälde, se terrorism": Terrorist: "person som (vanligen i politisk regims el. rörelses tjänst söker behärska el. påverka en social miljö genom att sprida skräck". Jag anser att du är ute på helt fel vägar i denna jämförelse. Dock förstår jag ditt syfte, men har ringa förståelse för dina psykologiska och etiska resurser. En gång var det ett folknöje att gå till galgbacken och se folk hängas. Det påminner lite om din attityd!

Din sajt påminner om något ur boken "1984" om du läst den. Du verkar njuta av att strö salt i såren på dom som redan avtjänat sina straff. Kanske lider du av något alkoholrelaterat trauma och det vore mycket intressantare att du skriver om detta istället för att fortsätta trakassera människor som avtjänat sina straff. Du verkar inte ha en aning om vad dina s.k. oskyldiga medmänniskor kan frossa, spekulera och sprida förtal om dom redan dömda. Vill du ha livstids bestraffning kanske med dessa följdeffekter?

Du verkar ju så engagerad och då tycker jag att du ska ta upp debatten på ett proffsigt sätt och lära dig lite om dom människor som du dömer. Det är ju bara att svara i telefon och dom flesta är nog riktigt trevliga och har lärt sig sin läxa efter sitt straff. Då visar du ansvar, för det har väl du Fredrik?

Jag ämnar nu gå igenom samtliga offentliga register på din person, bl.a. Taxerad inkomst, körkortsregister, offentliga uppgifter som behandlar ev. brottmål, betalningsanmärkningar etc. Kort sagt allt som är lagligt att publicera om dig som person. För din egen del så är det väl trevligt om allt ser snyggt ut och det gör det väl, eller hur... Att jag sedan publicerar alla uppgifter om dig beträffande personnummer, telefon etc och vidarebefordrar mitt material till samtliga som du nämnt på din sajt tror jag att du kommer att uppskatta då dom kanske vill ställa lite frågor. Telefonnumret som du har och din adress, ditt personnummer samt samtliga uppgifter som finns om dig i offentliga register kommer jag naturligtvis att bifoga. Att jag även lägger ut en sajt med dessa offentliga uppgifter hoppas jag att du tar som en komplimang då du troligen har en fin meritlista. Dessutom en bild på dig. Har du kurage att publicera detta på din sajt, så visar du att du är trogen din egen filosofi och dina läsare om offentliga uppgifter på Internet. Och har du minsta civikurage så redigerar du inte min text, eller hittar på att det är för långt. Inte en så präktig svensk som du -Fredrik?

Jag hoppas att du ser fram mot att få diskutera med dom av dig uthängda personerna på Internet. Dom har väl också sin rätta att förklara sig, eller hur, du som värnar om denna öppna debatt. Kanske du kan tala förstånd med dom och jag hoppas att du kommer få en givande debatt. Det är ju inte rättvist att bara gömma sig bakom ett e-mail eller hur, Fredrik. Upp till kamp mot rattfylleri, men jobba seriöst med att vara personligt engagerad då detta verkar stå dig så varmt om hjärtat.

Den som själv är fri från synd, skola kasta första stenen, citat bibeln... Och NT (Bibeln) bygger på förlåtelse... Men du kan väl allt det där, så påläst som du verkar vara.

Mvh

Axel Andersson

Civilråd

med 14 års erfarenhet av missbruksvård.

Svar önskas.
 
 

Svar: Precis som de flesta andra som kritiserar att jag avslöjar sanningen om vilka gärningsmän som hotar och dödar oskyldiga människor, så har Du inget emot att "hänga ut" dem som inte är gärningsmän. 14 års erfarenhet av missbruksvård - är det det som gör att Du vill publicera mitt personnummer, mitt foto och mitt telefonnummer? Har Du gjort likadant med alla som Du under dessa 14 år misstänkt lider "av något alkoholrelaterat trauma" ?

Självfallet kan Du gå igenom alla offentliga register. Men vad är det som är så intressant med mig? Jo, att Du är förbannad på mig! Ingenting annat. Ligger det inte nära till hands att tro att det är Du och inte jag som önskar hämnd och straff? Är det Du som vill ha galgbacken tillbaka? Du påminner om nazistiska terrorister som hotar journalister som vägrar hålla tyst - tala om 1984 ! 2004 års verklighet är värre än en gammal bok.

I kriminalregistret finns inget på mig, eftersom lagföringar raderas efter tio år. Men som jag redan talat om på flera ställen så är jag dömd för rymning dvs vapenvägran samt stöld och skadegörelse dvs fritagning av ofrivilliga försökspersoner. Jag är alltjämt vapenvägrare och alltjämt 'skyldig' till fritagningen.

Menar Du att en terrorist som avtjänat sitt straff inte längre är terrorist? 'Ingen blir bättre av att sitta i fängelse' heter det väl? Jag har för övrigt tagit avstånd från EU:s fega definition som förutsätter att staten hotas och publicerat en saklig definition: "Terrorism är handlingar som ger oskyldiga människor anledning att frukta för sina liv".

Den definition Du hittat är inte så dum heller: "person som (vanligen i politisk regims el. rörelses tjänst söker behärska el. påverka en social miljö genom att sprida skräck". Det är alltså inte nödvändigt att vara med i en politisk rörelse, att "påverka en social miljö genom att sprida skräck" är precis vad de avslöjade gjort.

I körkortsregistret hittar Du heller ingenting eftersom jag inte använder mig av så farliga fordon som dagens motoriserade hästkärror. Min taxerade inkomst är ca 100 000 kronor om året, vet inte exakt eftersom den utgörs av sjukbidrag. Vi får se vem som blir först med att avslöja den icke offentliga uppgiften om varför jag har sjukbidrag, Du eller jag själv. Betalningsanmärkning har jag en - jag var skyldig skattemyndigheten 600 kronor några månader. En stilla undran - Vad är det Du har avslöjat, vad ska folk ha för nytta av det?

Du skriver: "Det är ju inte rättvist att bara gömma sig bakom ett e-mail eller hur, Fredrik." Jag gömmer mig inte bakom ett e-mail, i så fall hade Du ju inte kunnat veta min adress och mitt telefonnummer, eller hur? Du, däremot, gömmer Dig bakom en ospårbar hotmail-adress, titeln "Civilråd" utan personnummer, telefonnummer eller adress.

Jag har träffat nog med bödlar i mitt liv och har inget som helst intresse av att diskutera med terrorister. Ändå har de bättre möjlighet att komma till tals i Fritt Fram än någon annanstans, jag refuserar inga inlägg till debatt@frihet.net.

Visst uppskattar jag att Du vidarebefordrar Ditt material till samtliga som jag nämnt så får de en påminnelse utan att det kostar mig vare sig pengar eller arbete. Men det blir dyrt för Dig - närmare 2000 kronor i porto (om Du får in allt på 100 gram) och dagsböter för brott mot PUL - det är nog Din egen taxerade inkomst Du behöver bry Dig om...

Fredrik Flink
 
 
 
 

HEJ! HAR DU INGEN LISTA ÖVER HUSTRUMISSHANDLARE OCH RATTFYLLERISTER ÖVER JÖNKÖPINGS LÄN? SKULLE FINNAS FÖR VARJE LÄN.TACK FÖR EN BRA SIDA

 

Snälla, kan ni inte ta med de dömda som finns i Norrtälje tingsrätt också. Det är jättebra att ni har detta för oss som vill får reda på vilka dessa är som varje dag hotar vår vardag.

 

Ärende: Så fel i huvet!

Hej! Har du inget bättre för dej om dagarna? Varför inte ta kontakt med dessa människor och hjälpa dom? Många av dom mår nog inte så bra, dom flesta lever ett vanligt liv och har kanske hamnat i en svacka i livet, då händer olyckliga saker. Har det aldrig hänt dig? Det är jag helt övertygad om, men inte hänger folk ut dina synder till allmän beskådan! Nä, flytta tillbaka till ön och fortsätt samla på allehanda skräp istället för att lägga dig i andras privatliv! Skaffa ett eget! Mvh Kicki (nära anhörig/vän till en av dom uthängda!Inget att dölja eller avslöja, så du slipper rota i brottsregistret)

Svar:

Nej, vad skulle kunna vara bättre än att varna sina medmänniskor för livsfara? Och varför skulle jag hjälpa terrorister i stället för att hjälpa oskyldiga människor emot dem?

Blir man verkligen terrorist av att hamna i "en svacka i livet"? I så fall är det förvånansvärt få människor som någonsin hamnat i en svacka i livet! "Olyckliga saker" "händer" inte - de begås av någon som fattar ett beslut om att låta det ske.

Du är "helt övertygad" om mina synder, men själv har du "inget att dölja eller avslöja"! Jag är inte som du. Jag går inte omkring och slänger ur mig saker för att jag tror att jag är övertygad om något som gäller någon jag inte känner. Jag publicerar offentliga handlingar. Om jag skulle begå något i närheten av vad dessa illgärningsmän gjort så hoppas jag vid Gud att någon skulle avslöja mig så att folk blir varnade.

Om din avsikt är att göra andra människor mäkta upprörda så kommer du att lyckas. Själv är jag härdad, men att det skulle höra till någons "privatliv" att ta livet av oskyldiga människor, det kommer att ta skruv, tro mig!

Vilken ö är det jag ska flytta tillbaka till och vad är det för skräp jag ska samla på? Är det så jag ska ta kontakt med och hjälpa de människor du pratar om eller...? Inbillar du dig att jag ska skaffa ett liv som ser ut som ditt? Skrattretande - tala om att lägga sig i någon annans privatliv!

Vems huve det är fel i tror jag ingen behöver diskutera...

Fredrik Flink

Ansvarig utgivare Fritt Fram

 

Jag har några åsikter angående din lista där du hänger ut dömda rattfyllerister. Även om dessa individer begått ett brott så tycker jag knappast du kan jämställa dom med terrorister. Dom flesta av dom som kör onyktra har alkoholproblem, många gånger orsakat av psykiska bekymmer. När du hänger ut ovanstående så löper det en stor risk att vederbörande känner sig så kränkt att hans förhoppningsvis vilja att få hjälp minskar. Jag antar att syftet med siten är att uppvigla folk att trakassera rattfylleristerna du kunde ju åtminstone utelämnat deras personnr. Skulle du känna dig nöjd om några av dessa skulle bli grovt trakasserade? Glöm inte bort att det i många fall drabbar även tredje person hans eventuella familj t.e.x kanske minst lika hårt som för rattfylleristen i fråga, hämnd är aldrig någon lösning på problem! MVH / Kritisk

Svar:

Tack för Ditt mail, kanske det mest sakligt hållna av dem som varit kritiska.

Som jag redan förklarat så är syftet att varna, inte att hämnas, även om jag tror mig mycket väl förstå dem som vill hämnas. Hämnd vore inte värt priset att det indirekt kan drabba tredje person, däremot att varna de hotade som också är tredje person när inte samhället fullgör sin skyldighet att hålla livsfarliga brottslingar inlåsta.

Huruvida sannolikheten att någon söker hjälp ökar, minskar eller förblir oförändrad kan man bara spekulera om. Så här stod det i ett mail jag fick: "Det räcker (för att använda sig av en klyscha) med att en av dom dömda som ser sig själv på er site beslutar sig för att få hjälp, för att det ska vara värt det hela." Sedan tycker jag att detta eviga tjatande om hjälp är ett hyckleri; ska man hjälpa den som begår brott? Vem ska hjälpa alla spioner, yrkesmördare och skattebrottslingar ?

Om jag utelämnat personnummer så hade det bara inneburit en risk att oskyldiga förväxlas med de dömda. Adressen finns med för att man ska få en aning om var faran är som störst och var det kan löna sig att hålla uppsikt för att om nödvändigt kunna ingripa - inte trakassera.

Om inte de som dömts för att ha riskerat livet på en massa oskyldiga människor är terrorister så vet jag inte när man blir det. Kanske först enligt EU:s definition; när man blir ett hot mot staten och inte bara mot enskilda människor...

Det är ju inte stöld eller bedrägeri eller förargelseväckande beteende eller skattebrott eller vilket brott som helst de blivit dömda för. Som jag talade om på ledarplats redan innan jag började publicera namn så är jag själv dömd både för rymning dvs vapenvägran och för stöld och skadegörelse dvs fritagning av ofrivilliga försöksdjur. Jag tror att de flesta brottslingar har psykiska problem och alkoholproblem. Genom att påpeka sådant uppnår man bara en sak: De som har alkoholproblem eller psykiska problem utan att begå brott blandas ihop med brottslingar.

 

Hej Fredrik Frågan är om inte borde låsa in folk snart enbart för vad dom heter.. Har för mig att det fanns någon som hette Flink som dödade en hel del med en AK-4'ra men jag kan ha fel.. Sen undrar jag mig vilken ängel du måste ha varit hela ditt liv.. ?? inte tror jag på att du aldrig har gjord nåt olagligt.. därefter kommer frågan upp Vad är ditt syfte med denna sida.. Svar: naturligtvis att ditt eget liv är så trist att du måste trampa på andra.. Jag jobbade ihop med en som körde bli hem med 2,04 i promille när han var 19år gammal, han gjorde ingen illa, men blev avhållsman för resten livet, jag jobbade med han när han var 61 år.. inte fan vill jag att alkoholister skall köra bil.. men samtidigt vill jag inte heller att såna som han skall hängas ut av en sådant komplett fjant som dig.. Enligt mig finns det ingen skillnad på rattfull och grovt rattfull, då båda är lika jävla dumma, i det ögonblick dom begår brottet.. men samtidigt,, hur många har inte rökt på.. men hur många av dom gör det fortfarande ???? Mvh. Erik

Svar:

Tack för Ditt mail. Det är kanske det som är skillnaden mellan Dig och mig - Du ska hänga ut någon för vad han heter eller för att han är en fjant, medan jag varnar människor för sådana som själva bevisat att de är livsfarliga och som blivit dömda för grova brott. Och så att Du tror Dig veta något om mitt liv trots att du naturligtvis inte kan veta det.

Som jag redan sagt, jag anser inte att man är en ängel bara för att man inte riskerar livet på oskyldiga människor. Och även någon som gjort det skulle ju kunna börja varna människor för sådana eller hur? Det skulle jag uppskatta. Som jag avslöjade på ledarplats redan innan jag började avslöja farliga brottslingars namn så är jag själv dömd för rymning dvs vapenvägran och för stöld och skadegörelse dvs fritagning av ofrivilliga försöksdjur.

Skillnaden mellan rattfull och grovt rattfull är främst en gradskillnad, jag har prioriterat den högre graden då det är mycket jobb att leta fram dessa uppgifter en och en. Jag vet inte om en alkoholist är farligare bakom ratten än någon annan - förutsatt att han är spik nykter.

 

Hej! Ville bara tacka för en kanon sida , hoppas att du kommer ut med mera snart .

 

Långt mail från Claes Dahlqvist 2003-11-15, med inklippta svar (i svart rak stil):

Tack för Ditt mail! Det är riktigt intressant på så vis att det samlar de flesta missuppfattningar kring saken. Det gör det också lätt att bemöta på varje punkt.

"I förtexterna till den lista, på dömda för grovt rattfylleri vid Linköpings tingsrätt, Går du ut med synnerligen grova anklagelser mot samtliga personer som finns på listan.Du formulerar dig på ett sådant sätt, vilket svårligen kan misstolkas, nämligen att samtliga dessa personer har: "LEMLÄSTAT OCH MASSAKRERAT MÄNNISKOR"!

Även om det är svårt att misstolka så är det uppenbarligen inte svårt att vantolka för det är precis vad Du gör. Det framgår tydligt att det är grovt rattfylleri dessa personer dömts för. Ordet lemlästa förekommer för övrigt inte i någon form på sidan.

Däremot beskriver jag gärningsmännen som "terrorister" och då menar jag inte i överförd bemärkelse. EUs definition av terrorister går ut på att det är de som hotar staten. Symptomatiskt - enskilda människors liv spelar ingen roll. Jag tillämpar en mycket sakligare och säkerligen mer förankrad definition - terrorister är de som ger oskyldiga människor anledning att frukta för sina liv. Jag håller med Dig om att det är synnerligen grova anklagelser - det är ju synnerligen grova brott jag anklagar dessa personer för.

I början avslöjade jag faktiskt bara sådana personer som verkligen lemlästat och massakrerat oskyldiga människor. Men sedan tyckte jag nästan att det var orättvist eller åtminstone lite skevt - den avgörande skiljelinjen i handling och farlighet går ju inte mellan dem vars potentiella offer kommit undan och dem vars offer inte gjort det, utan mellan dem som utsatt människor för livsfara och dem som inte gjort det (i den mån inte all bilkörning är livsfarlig).

"Tingsrättsdomar är mycket riktigt offentliga handlingar, och kan av intresserade personer, fås tillgängliga. De anslås ochså efter att domen har vunnit laga kraft. Det du åstadkommer med din förtext. som direkt hänvisar till listan, Är dock något helt annat än en publicering av Vilka som dömts, Med fullständig identitet! Namn, personnummer, adress. Jag kan inte tolka texterna på annat sätt än att du pekar ut samtliga dessa personer som grova våldsbrottslingar."

Det är för en gångs skull helt riktigt tolkat. Dessa personer är dömda för GROVT rattfylleri och om rattfylleri inte vore ett våldsbrott så skulle det knappast finnas någon anledning att döma någon för ett grovt brott. Således är dessa personer per definition, inte enligt någon redaktörs åsikt, grova våldsbrottslingar - att de själva, och vissa andra, inte betraktar dem som det är en helt annan sak.

"Och detta gör du i nutid! Dvs. att du genom beskyllningar slår fast att i denna stund,samtliga är farliga för grannar, oskyldiga barn etc. Ett exempel: DEM SOM UTFÖR DESSA ATTACKER!"

Att slå fast att en våldsbrottsling är farlig är absolut inte något brott, det håller sig gott och väl inom ramarna för yttrandefriheten. Jag ser det snarare som en skyldighet än som en rättighet. Och det finns väl inget säkrare och mer rättvist sätt att fastslå att någon är livsfarlig än att vederbörande själv bevisat det?! Även om Du inte betraktar dessa brott som attacker, så är det ett faktum att dessa personer begått sådana attacker, såvida inte domstolen tagit fel på gärningsman.

"Vad vet du om de personliga förhållandena i varje enskilt fall? Påföljderna varierar ju vad gäller strafftid, fängelse,skyddstillsyn +dagsböter mm."

Det vore osakligt av mig att låta personliga förhållanden påverka hur jag publicerar dessa fakta.

"Enl. Svensk rättsordning är en person ej längre skyldig när domen har fallit och personen har tagit sitt straff!"

Jag har mycket att invända mot svensk rättsordning, men så illa är det ändå inte att man plötsligt skulle bli oskyldig bara för att man avtjänat sitt straff. Givetvis är man alltid skyldig till det brott man begått. Den enda tid man har rätt att betraktas som oskyldig är tiden fram till det att man är dömd.

"Jag har inget att invända om du vill föra en debatt om påföljder och annat vid begångna brott."

Här lyckas Du i en mening sammanfatta den förmenta yttrandefriheten i sin prydno. Så länge man bara 'för en debatt' som inte hotar att ändra på någonting i dagens livsfientliga samhälle, så har man rätt att hållas!

"Det riktigt allvarliga i detta fallet är att Du kommer med generaliserande anklagelser mot samtliga på listorna."

Det vore helt fel av mig att INTE generalisera, eftersom det jag utpekar dem för är att de är dömda.

"Då kommer saken i att annat ljus, nämligen att du nu 031114 begår ett brott som regleras i : 5 kap.1 § BROTTSBALKEN. Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt,osv. :dömer för förtal till böter. Förtal som är grovt - 5 kap. 3 § Brottsbalken, Skall för grovt förtal dömas till böter eller fängelse i högst två år."

Brottet förtal förutsätter att man inte visar att uppgiften är riktig och/eller att det inte varit försvarbart att lämna uppgift. Den sistnämnda regeln finner jag tvivelaktig eftersom det blir upp till domstolars godtycke att avgöra vad som är 'försvarbart'. Förmodligen finns prejudikat. Stora tidningar har sluppit åtal trots att de publicerat namn och bild på gripna personer som dels inte varit dömda eller ens anhållna för brottet, dels visat sig oskyldiga. Sedan kan jag ju påpeka att jag naturligtvis anser det försvarbart att tala om vilka personer som "kan mörda hela ens familj" (citat ur ett annat mail jag fått).

"I Sverige i motsats till vissa andra länder tillämpas inte kollektiv bestraffning!"

Jag har svårt att förstå vad Du syftar på, dessa personer är dömda var för sig för grova brott. Kollektiv bestraffning innebär att man samlar ihop ett antal personer, t ex deltagarna i en demonstration som 'urartat', och dömer dem oavsett om det bara är några som faktiskt brutit mot lagen.

"Här agerar du självsvåldigt genom att ta på dig rollen som överdomstol, Hovrätten.HD."

Det är en populär vantolkning att man 'agerar domstol' om man gör något mer än vad som förväntas av en. Jag har inte försökt ändra på någon dom, tvärtom gör jag alldeles tydligt att jag accepterar och lägger vikt vid den dom som avkunnats av behörig domstol, även om jag naturligtvis tycker att påföljden är livsfarligt lindrig.

"Även om du i denna stund tror att du är skyddad bakom Tryckfrihetsförordningen , Som kommer att förändras. Kvarstår nämligen BROTTET. FÖRTAL,ÄREKRÄNKNING. Straffsatserna gäller."

Tala om att agera överdomstol! Fritt Fram ÄR skyddad av tryckfrihetsförordningen och står framför den, inte bakom. Även OM den ändras så spelar det ingen roll i det här fallet, en lagskärpning får nämligen inte tillämpas retroaktivt i brottmål.

Jag har svårt att tolka Ditt inlägg på annat sätt än att Du, liksom alltför många, betraktar rattfylleri och kvinnomisshandel som att de inte skulle vara några RIKTIGA BROTT, det är småbrott, skitbrott, de utsätter ju bara enskilda för livsfara och det är gärningsmannen det är synd om. Detta kan nog inte avhjälpas förrän den dag Ni inser att det handlar om MORD och att det är en precis lika fasansfull katastrof och förbrytelse som när en helt oskyldig människa blir knivmördad. Under tiden måste vi agera, vi som inser vad som händer under tiden man sitter och diskuterar. Men det rör redan på sig, justitieministern börjar likna rattfylleri vid mordbrand.

Fredrik Flink

 

Hejsan! Du vet inte vad du gör eller så är du dum. Om jag blev uthängd på Internet av dig för att jag blev dömd för rattfylla skulle jag få dig att ångra det. Men nu är inte risken för att jag blir det stor. Men det finns andra lika elaka som jag där ute som precis som jag skulle ge igen. Lycka till.

Svar:

Tack för Ditt mail. Vet DU vad jag gör? Är DU dum? Du talar om att få någon att ångra att han avslöjat sanningen om vem som hotar helt oskyldiga människor. Det är bara fega kräk som försöker förhindra att sanningen kommer fram. Jag arbetar med att förmedla information. Det är därför jag skriver det här. Jag är inte rädd för Dig. Det är Du som är rädd för mig - det bevisar Du genom att förolämpa mig anonymt. Jag är inte intresserad av Ditt namn, jag är bara intresserad av Din uselhet - och den har Du redan avslöjat. Vad är det som säger att det blir jag som ångrar mig? Det kanske blir Du och någon lika dum som ångrar Er?

Med rakryggad hälsning

Fredrik Flink

Ansvarig utgivare Fritt Fram

f@frihet.net

 

Det är helt sjukt! Jag hoppas innerligt att du Fredrik en gång får barn som blir kvinnomisshandlare... eller att du själv kör för fort. Det är sånna som du som förstör den fina värld vi har, inte dom du pekat ut på din sida!

Elisabeth Peterson <elisabeth11@hotmail.com>

helt ostraffat men med ett hjärta och ett förnuft du uppenbarligen inte har

Svar:

Ja, det är jag hjärtligt glad för, att jag inte har samma "hjärta" och "förnuft" som Du har - önska att mina barn ska misshandla oskyldiga människor eller att jag ska utsätta oskyldiga människor för livsfara - vad är det för hjärta och förnuft? Och vad är det för "fin värld" som inte förstörs av dem som mördar oskyldiga människor?

Fredrik Flink

 

Människor som du Fredrik, med kurage är det bästa jag vet :) Föreslår att du tar med djurplågare oxå... blir dom sopprötterna dömda öht så blir domen det mildaste som finns, dvs dagsböter. Ger ju signaler att det är fritt fram för hur grov djurplågeri som helst utan att det blir några otrevliga konsekvenser!

tycker att dina sidor innehåller mest larv, förutom alla rattfyllons namn, som är bra. När kommer alla våldtäktsmän med? Och alla som döms för personrån? alla som attackerar gamla tanter ? vart finns dom?

Tjena, hittade denna sida idag å e imponerad. En stor applåd till dig för en rättfram och bra skrift! keep up the good work!

Hej å tack för en bra sida trots att jag själv inte har någon nytta av just den delen av landet. Men jag skulle vilja gå ännu längre å publicera bilder också. antar att du har varit i dom tankarna också. Speciellt då dom grova brottslingarna. Typ pedofiler, barn å kvinnomisshandlare, rattfulla, grov misshandlare mfl. Finns det ingen sida för Västernorrlandslän?

Fredrik, Fritt fram, mycket bra initiativ, det behövs mer av sånt här, fortsätt, kör hårt ! Detta borde var obligatoriskt att använda för alla som ska anställa folk. Speciellt inom transport, skola, barn-ungdom. Kan du på ett enkelt sätt beskriva hur jag får fram motsvarande uppgifter om mina grannar och då från Sollentuna Tingsrätt, kan du hjälpa till? går det att få listor, listor per typ av dom etc

Hej! Kan man ta del av några andra slags brott som hänt i motala?

Tack för det avangemang du gör,helt suveränt. Önskade att det fanns fler sådana sidor. Lever på norr ort i stockholm. Så jag kan inte se vilka individer som gör något här i krockarna.

Hej! Här kommer en länk från tidningen The Sun, som publicerar namn och foton på kvinnomisshandlare. Läs här:

http://www.thesun.co.uk/article/0,,2001340002-2003441631,,00.html

 

Jag tycker det skulle vara relevant att veta vilka män i samhället som köpt sex samt våldtagit Det säger ganska mycket om deras kvinnosyn och om man fick välja skulle man ju inte vara ihop med en sådan man Oavsett om straffet är avtjänat eller ej Som det är nu har man ju ingen aning Varför inte visa våldtäktsmän och sexköpare?

Har precis fått denna sida och det är kanon bra..såg att en jag känner är med på kvinno och barnmisshandlare....en jävla typ ..en sak till du borde göra är att lägga ut en bild oxå ..den kan man få tag genom passfoto,eller körkortsregister..det vore perfekt till denna sida så man ser vilka som är kvinno och barnmisshandlare...du skulle även ta med alla som döms för barnporr och våldtäksmän..det fanns en bra sida på detta förut,men har tyvärr tagits bort.....Tack för bra tips på vilka dom jävla dårarna är ...//

Hej! Jag vill ge dej ett stort fång rosor för din sida om fyllekörningar och karlar som misshandlar sina kvinnor. Jag har själv varit gift med en kvinnomisshandlare och har börjat ge sej på sin egen dotter nu istället när jag inte finns med i bilden längre, men han kommer att dömas i Norrköpings tingsrätt nu i Sep. Har en far som kör på fyllan titt somm tätt...men varför fanns inte han med i listan över fyllekörningar...han hade kanske "turen" att bli dömd i fel tingsrätt. Fortsätt ditt jobb dom behöver hängas ut!

hej, jag såg eran sida där ni avslöjade sex brottslingar och jag undrade bara hur ni fick reda på denna informationen och om den är allmän? jag skulle gärna vilja hjälpa till med detta, eftersom min mor jobbar med kvinnojouren och jag ofta har hjälpt dom som den enda man som har vistats i deras hemliga lägenhet här hehe så är detta en sak jag gärna vill jobba hårt med och om ni behöver hjälp kan ni ju säga till mig vad jag ska göra och om inte skulle jag verkligen uppskatta om ni visade mig hur jag kan ta reda på sån här information för jag har också en egen hemsida där jag vill sätta upp detta fast på det mer internationella språket, engelska.

Det kanske är en dum ide', men skulle Ni inte kunna lägga upp alla dömda rattfyllerister i Sverige och då under ortnamn och sedan berätta hur hög promillehalt dom hade, och hur många gånger dom blivit dömda osv. Annars vill jag tacka för ett mycket bra initiativ, då man lite då och då läser om dumma fyllerister. Det räcker (för att använda sig av en klyscha) med att en av dom dömda som ser sig själv på er site beslutar sig för att få hjälp, för att det ska vara värt det hela. Vidare vill jag att ni kontaktar mig om Ni får problem med lagens långa arm, så ska jag göra vad jag kan för att hjälpa Er.

Tja !! Finns det ingen möjlighet för dig att lägga ut Pedofiler på din sida ? jag tycker det hör till allas intresse att få veta var dessa avskum bor !!! Hade varit bra med en karta över landet där man kan gå in på en stad och kolla vilka dömda pedofiler som bor just där !!! Detta sjuka samhället skyddar ju dessa "individer" , ett par månaders "vård" när dom har fördärvat ett litet barns hela framtid !!

Svar:

Jag har prioriterat de typer av brottslingar som inte tidigare avslöjats systematiskt. Men det är mycket möjligt att jag också börjar avslöja våldtäktsmän som förgripit sig på barn, fast då kommer jag inte att kalla dem "pedofiler", det är alldeles för snällt - pedofili är en sexuell läggning och inte någon handling.

Fredrik Flink

 

Helt rätt, häng ut om allihop. Kvinno- och Barnmisshandel samt Rattfylleri finns det inga ursäkter för.

Kan man få en lista på vilka som åtalads i motala tingsrätt?

Hoppas allt är väl! Jag fann din frihetssida mest av ett sammanträffande. Jag gillar den starkt, ska till ett statligt verk nu om en stund och röja runt lite. Jag funderar på att göra en Växjö-variant av samma sida som din, där brottslingar publiceras offentligt. Pedofiler t ex, som i den välkända Minette Walters-boken. Ekobrottslingar. Din sida rockar verkligen hårt, jag är så entusiastisk och vill göra likadant. Bara att lägga upp en blog och köra på direkt. :-) Hör av dig om vad du tycke, ingen brådska!

inga större synpunkter på ifall namnen läggs ut eller inte. Kan väl möjligen tycka att då det gäller rattfylleri kan det vara svårt att flytta från området ifall det bor en dömd rattfyllerist där. Jag menar man har ingen större praktisk nytta av att veta. Då det däremot gäller våldsbrott kan jag se en enorm nytta. Om kvinnor kan se ifall den kille träffat är "no good" kan det ju faktiskt förhindra lidande. En undran bara har du kollat att detta inte strider mot datalagen. Förr var det i alla fall så att elektronisk namnregistrering var förbjuden utan den registrerade personens medgivande (fast det kanske inte spelar nån större roll om straffet är som förr, i nivå med att gå mot röd gubbe). Bra ide i alla fall

Jag har inte heller något förtroende för våra svenska domstolar, allt för få blir dömda. Dom som däremot blir det får oftast för lågt straff. Att ytterligare belysa vilka dom är och vad dom har gjort är bara en rättfärdigad förlängning av straffet. När ni nu tar upp alla som begått kvinnofridskränkning också så måste jag ge er en extra eloge. Önskar bara ni kunde omfatta västerviks tingsrätt också... Ni har mitt fulla stöd, fyll gärna ut med ännu grövre brott

 

Tidigare reaktioner:

- Toppen bra det behövs mer av detta

- Hej, jag läste din lista över dömda rattfyllerister i östergötland, nu undrar jag om du har samma info om rattfulla förare i jönköpings län, var finner du denna typ av information ? kan man även finna domar mot andra krimminella ? ..

- Ta gärna med rattfylleridomarna vid Norrköpings tingsrätt också.

- Hur hittar man dom olika tingsrätterna å dom olika domarna?? Vore intresant att veta vem man har som granne.

- Hej och tack! Jag heter Micke och jag är 39 år. För 23 år sedan träffade jag en tjej när jag semestrade på Kanariöarna, och vi blev jättekära (det här var min första kärlek). Hon bodde 10 mil från mej, och hennes föräldrar tyckte nog att jag inte var "rätt umgänge" för henne (jag var punkare på den tiden), så vi träffades inte särskilt ofta. Men vi var kära i varandra. Jag brukade sätta mej på min moppe och köra de här tio milen åtminstone ett par gånger i månaden bara för att träffa henne, nånstans utomhus, i ett par timmar. Sen var det lika lång väg tillbaka. Nu börjar väl det här likna en Mitt Livs Novell-berättelse, om det inte hade varit för det faktum att hon dödades av en rattfyllerist samma dag som jag kom för att träffa henne på vårt vanliga ställe. Efter att ha väntat och väntat i tre, fyra timmar åkte jag hem till henne och fick den sorgliga historien berättad för mej. Även idag, två äktenskap och 23 år senare, hyser jag ett sådant otroligt agg mot alla de potentiella mordredskap som kör omkring därute. De som krossar våra drömmar, vår kärlek, vår framtidstro, bara för att de är så fruktansvärt egotrippade och arroganta att de sätter sig bakom ratten fastän de hävt i sig en massa alkohol. Därför tackar jag er för publiceringen av rattfyllolistan (blev länkad via Flashback) och hoppas ni fortsätter. Om jag kan hjälpa till på nåt sätt så kontakta mej. Micke

- hej det är ett bra och nödvändigt initiativ att publicera uppgifter om brottslingar, men varför stanna vid rattfylleri, varför endast linköpings tingsrätt och inte hela landet och varför ingen uppdatering sedan maj 2002? keep up the good work!

- Hej ! Jag läste och uppskattade era uppgifter. Finns det liknande för Norrköping vore jag tacksam för information om detta.

- Bra jobbat! Det vore fint om fler typer av brott kom fram på det här sättet, men det är förståss ett stort arbete för er att lägga in dessa folkmassor.

- Kanonbra Tack! Bara häng ut dem, det har dom förtjänat! Det måste finnas ännu mer som kör rattfulla och åker fast???!!! mvh från Bert Torstensson i Olofström

- Hej ! Är det ni som publiserar rattfyllerister på eran hemsida? Tycker personligen tycker att det är kanon bra.! skulle vilja veta veta länken till det! Tycker det är rätt att lägga ut namn mm på personer som kan mörda ens barn & familj! Du har mitt stödd till 100% Är nyfiken på hur du har fått tag i uppgifterna ? Så kan du få ta del av de som kommer från Blekinge mm

Mvh: Mats Mattiasson Karlskrona Ps: Stå på dig ang ärendet , det är faktiskt offenlinga handlingar för gemene man ....

- Kolla texten... Grundström fick inga skador vid händelsen medan Xxxxxxxx avled Bedrövlig läsning!!! Detta har pågått i så många år utan att rättsystemet utdömer ett kännbart straff!

- Hörde om din sida på Nyheterna i kväll. Så jag var tvungen att gå in och kolla. Tycker det är rätt att personerna får sina namn publicerade. Det kan de gott ha om de har gjort sådana saker. Några av dem var ju väldigt unga och en del bor i närheten av mig. En del namn känner man också till. Fortsätt med sidan. / sandra, ljungsbro

- Hej, Fredrik! Jag är verkligen imponerad av FRITT FRAM, som jag hittade på nätet idag. Nu undrar jag hur man går till väga för att få kopia av en dom, till exempel en misshandelsdom eller en rattfylleridom. Har jag rätt att helt sonika trava in på tingsrättens kansli och meddela, att jag vill ha domen den och den kopierad? Måste jag legitimera mig? Om jag vill bevista en en rättegång, kan jag då bara gå in i salen och sätta mig? Ja, det var några frågor från en som inte vet så mycket om de här frågorna men som vill lära sig.

- Bra jobbat Sätt åt svinen bara, och sen är det väl en bonus att du kommit på nyheterna. Gratis reklam = fler besökare. Så där sparkade han som anmälde sidan, sig själv i skrevet, kan man väl säga. Ännu viktigare att upplysa om kvinno och barnmisshandlare som utlovat. Tycker jag iallafall.

- Hej, Äntligen sker det som skulle skett för länge sen. Har genom en tidningsartikel i den lokala pressen först i dag fått veta att den här sidan existerar. Men hittills har jag bara hittat rattfyllerister. Var finns alla de andra? Pedofilerna, mördarna, våldtäcksmännen, djurplågarna, terroristerna m fl? Är det meningen att de ska skyddas. Jag trodde att sådana straffades. Ska vi någonsin få någon ordning i det här landet behöver vi göra klart för människor att brott inte lönar sig och att de ovillkorligt förutom kännbara straff kommer ut på internet med både personuppgifter och helst också bild! Och till sist även i massmedia! Med vänlig hälsning Maggie Braxenholm

- Jättebra. Ville bara berömma din sida mycket bra idé att hänga ut dem, man skulle behöva nåt liknande här i Halmstad.

 

 

Ett par negativa mail har kommit:

- Är ni guds små änglar? Hur har du fått tag i dessa upplysningar? Hur kan du dömma någon när du inte vet omständigheter mm? Bara för att en människa har gjort ett misstag så ska man inte behöva hängas ut på det här viset!

Svar:

Tack för Ditt mail! Nej, jag anser inte att man är en ängel för att man låter bli att riskera livet på sina medmänniskor! Domar är offentliga handlingar och vem som helst kan läsa och kopiera dem på tingsrättens brottmålskansli. Att döma någon i dessa fall slipper jag, det har domstolen redan gjort. Det enda problem jag upplevt är den relativt lilla risken att någon skulle vara oskyldigt dömd, mitt förtroende för domstolar i allmänhet är inte det bästa. Jag har av denna anledning begränsat rapporteringen till de brottslingar som är farligast för enskilda människor. Att dessa brott betraktas som "misstag" är just anledningen till att vi måste "hänga ut" människor på det här viset. Om rättssamhället skötte saken så skulle dessa människor vara ofarliga eftersom de skulle vara inlåsta i fortsättningen.

Med vänlig hälsning

Fredrik Flink

Ansvarig utgivare Fritt Fram

f@frihet.net

 

- Är det snällt? Att lägga ut de dömdas namn, adress och personnummer med mera på det sättet?

Svar:

Tack för Ditt mail och ursäkta att svaret dröjt. Nej, det är väl inte så snällt mot de dömda och det kan väl vara en anledning till att jag väntat i det längsta med att avslöja deras identitet. Det visar sig emellertid att samhället inte ämnar göra något av allt som skulle kunna göras för att stoppa mördandet av oskyldiga människor. Allting tycks vara heligt - utom människolivet. Och jag är mycket hellre snäll mot oskyldiga och försvarslösa människor.

Med vänlig hälsning

Fredrik Flink

Ansvarig utgivare Fritt Fram

f@frihet.net

 

 

Tidningarnas Telegrambyrå kontrollerar tydligen ingenting innan de skickar ut sina telegram. Helt felaktigt skriver de att det kan utgöra brott mot personuppgiftslagen - det har JK redan flera gånger konstaterat att det inte kan. Inte heller har TT tagit reda på att preskriptionstiden för allmänt åtal redan gått ut. Inte ens rubriken på sidan har de fått rätt. Och naturligtvis har de inte märkt att det handlar om grova brott utan skriver bara att det är personer som dömts för rattfylleri. Men tack i alla fall för all gratis reklam!

 

Fredrik Flink

Ansvarig utgivare