Cykel o SpårISSN 1400-7908 Sidan publicerad 1998-09-20Uppdaterad 1998-09-20   KONTAKT

 

Cykel o Spår försöker analysera valresultatet:

ETT JÄRNVÄGSPARTI SOM VÅGMÄSTARE ?

I skrivande stund, klockan 23:56 på valkvällen, ser det ut som att Miljöpartiet de gröna kommer att få en åtminstone "siffermässig" vågmästarställning i riksdagen. Vad betyder det för järnvägen?

Miljöpartiet de gröna är det riksdagsparti som lagt det mest långtgående förslaget om järnvägsutbyggnader. Det röstades ner av samtliga övriga riksdagsledamöter. Nu tycks det som att detta parti kommer att få en vågmästarställning i riksdagen.

Kommer regeringspolitiken att bli järnvägsvänligare när regeringen måste söka stöd hos mer än ett annat parti? I vilken utsträckning kommer Miljöpartiet de gröna att utnyttja en vågmästarställning till att ställa krav om de järnvägsutbyggnader man föreslagit inför det trafikpolitiska beslutet? Hur långt kan man gå i krav utan att regeringen i stället söker stöd inom det borgerliga blocket? Och sist men inte minst viktigt: Kommer resten av de riksdagsledamöter från vitt skilda partier som lagt "järnvägsvänliga" förslag att stödja mer långtgående förslag?

Naturligtvis finns det fler trafikfrågor än bara järnvägsutbyggnader som kan komma att påverkas av de möjligen nya maktförhållandena. Låt oss börja med att se om Miljöpartiet de gröna verkligen får en vågmästarställning och hur en troligen socialdemokratisk regering i så fall väljer att hantera en sådan situation.